Szerbia: lemondott a labdarúgó-szövetség elnöke

Vágólapra másolva!
2021.03.22. 14:41
null
Lemondott a Szerb Labdarúgó-szövetség elnöke, Szlavisa Kokeza (Fotó: AFP, 2017)
Benyújtotta visszavonhatatlan lemondását Szlavisa Kokeza, a Szerb Labdarúgó-szövetség (FSS) elnöke – a hírt a Szerbiai Rádiót és Televízió is megerősítette. Az elnök a személye elleni brutális támadásokra hivatkozva nyújtotta be a lemondását, mivel szeretné megvédeni a becsületét.

 

„Ezúton értesítem a munkatársaimat, valamint a nyilvánosságot, hogy lemondok a Szerb Labdarúgó-szövetség elnöki posztjáról. Mindenekelőtt azt szeretném, hogy a válogatottnak elengedhetetlen nyugalmat biztosítsak, én pedig készen állok az új harcra, amelyben mindent megteszek majd, hogy megcáfoljam a személyem ellen irányuló támadásokat” – olvasható a Kokeza által kiadott közleményben, amelyben arról is ír, hogy senkinek sem kell Szerbiát és annak elnökét, Alekszandar Vucsicsot megvédenie Szlavisa Kokezától, ő ugyanis már akkor a szerb elnök mellett állt, amikor sokan ezt nem merték vagy akarták megtenni.

Kokezát 2016-ban nevezték ki a Szerb Labdarúgó-szövetség élére, ahol mintegy öt évet töltött, s ezen időszak alatt a szerb válogatottnak sikerült kijutnia a 2018-as oroszországi világbajnokságra. A szövetség elnökét február végén több órán át hallgatta ki a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal.

A szerb válogatott élére nemrég nevezték ki a Crvena zvezda legendáját, Dragan Sztojkovicsot, aki a katari világbajnokságon való részvételt tűzte ki elsődleges célnak, ám nem lesz könnyű dolga, ugyanis Szerbia Írországgal és Portugáliával is egy csoportba került a vb-selejtezőben. A rajton mindjárt ezzel a két együttessel méri össze erejét a szerb válogatott, amely március 24-én Írországot, három nappal később pedig Portugáliát fogadja a belgrádi Rajko Mitics Stadionban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik