Drámai meccsen remizett egymással a Kolozsvár és a Sepsi

Vágólapra másolva!
2024.10.25. 21:59
Fotó: Riti József Attila
Nagy győzelmet szalasztott el péntek este Kolozsváron a Sepsi OSK a román élvonalban, mert a 83. percben még 3–1-re vezetett a CFR otthonában, de a végén a hazaiak tíz perc leforgása alatt kiegyenlítettek.

ROMÁN SUPERLIGA
14. FORDULÓ
CFR Kolozsvár–Sepsi OSK 3–3 (0–1)
Kolozsvár, Dr. Constantin Radulescu-stadion, 3500 néző. Vezeti: George Gaman
CFR: M. Popa – Simao Rocha, Bolgado, M. Ilie (Filip, 90+3.), Camora (Mogos, 78.) – Fica (Tahcidisz, 71.), Keita (Paun, a szünetben), Djokovic – Deac (Korenica, a szünetben), Postolachi, Kamara. Vezetőedző: Dan Petrescu
Kispadon: Hindrich, Abeid, Mogos, Boben, Graovac, Kun, Artean, Filip, Paun, Tahcidisz, Korenica, P. Michael
Sepsi OSK: Gyenge – Harut, Ciobotariu, Ninaj, Dumitrescu – Alimi (Kallaku, 67.), Mino – El-Sawy (Oroian, 67.), Matei (Sigér, 76.), F. Stefan – Coman. Vezetőedző: Valentin Suciu
Kispadon: Niczuly, Bardea, Hajdin, Neskovics, Breij, Oroian, Kallaku, Sigér
Gólszerző: Kamara (52.), Postolachi (86., 90+3.), ill. Coman (37.), Ciobotariu (55.), Stefan (84.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Sepsi a mérkőzés első negyedében ki sem tudott jönni a kolozsvári letámadás szorításából, viszont a védelme sem ingott meg: Gyenge Szilárdnak csupán Mohammed Kamara távoli átlövéseit kellett védenie. Amikor viszont enyhült a hazai nyomás, rögtön átvitte a játékot a hazai térfélre a szentgyörgyi csapat, és első lehetőségét rögtön ki is használta: Marius Coman tört be balról középre a tizenhatos vonalánál, és lapos lövése be is ment a későn vetődő Mihai Popa keze mellett. Nem csoda, hogy a szünetre vonuláskor saját csapatát fütyülte ki a kolozsvári közönség.

A hazai nyomás a szünet után érett góllá Kamara közeli találatával, de a Sepsi alig három percen belül visszavette a vezetést: egy szöglet után Denis Ciobotariu kotorta be a lefejelt labdát. Az igazi őrület azonban az utolsó tíz percre jött el, pedig amikor Florin Stefan átlövése kikötött a bal alsó sarokba biztosnak tűnt a szentgyörgyi győzelem – három korábbi CFR-játékos góljaival.

Virgiuliu Postolachi azonban másként gondolta, és két lesipuskás góllal megmentett egy pontot a hazaiaknak. A moldovai csatár előbb Simao Rocha átlövésének irányát módosítva csapata be Gyenge Szilárdot, majd a kapus és Branislav Ninaj egymásra várását használta ki. Nem véletlenül hevertek összetörve a gyepen a Sepsi játékosai a lefújás után, bár a Székely Himnuszt még így is kiérdemelték szurkolóiktól.

PERCRŐL PERCRE

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik