Három gólt szerzett a Kassa Dunaszerdahelyen és pontszámban beérte riválisát a tabellán

Vágólapra másolva!
2024.10.26. 19:55
Fotó: Tomás Cicon
A szlovák labdarúgó-bajnokság (Niké Liga) 12. fordulójában a Dunaszerdahely hazai pályán fogadta a Kassát. A vendégek az első fél óra végére kétgólos előnybe kerültek, a hazaiak azonban az első félidő végén szépíteni tudtak. A második játékrészben végig a DAC támadott, azonban az egyenlítő találat nem jött össze. Ellenben a hosszabbítás perceiben a Kassa újabb gólt szerzett, így 3–1-es győzelmet aratott.

 

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
12. FORDULÓ
DAC–KASSA 1–3 (1–2) 
Dunaszerdahely, MOL Aréna, 4047 néző. Vezette: Smolák
DAC: A. Popovics – Ortiz, Kacsaraba, Brunetti, A. Méndez (Andzouana, a szünetben) – Herc (Ramadan, 68.), Bajo, Vitális – Yapi (Gruszkowski, 77.), Bassey (Almási, 57.), Trusa. Vezetőedző: Xisco.
KASSA: Sipos – Kruzliak, Krivák, Jakubko (Gorosito, a szünetben) – Fabis, Gallovic, Zsigmund, Magda (Sabolcík, 80.) – Fasko (Varga P., 90+5.) – Miljanic (Z. Jones, 77.), Niarhosz (Luís Santos, 77.). Vezetőedző: Roman Skuhravy
Gólszerző: Trusa (45+1. – 11-esből), ill. Gallovic (6., 28.), Gorosito (90+3.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Szomorú volt a látvány fél órával a kezdés előtt a MOL Arénában. Alig pár százan lézengtek a nézőtéren, a melegítésre kifutó játékosokat csend fogadta. Bizony, a lelátó Dunaszerdahelyen mindig visszaadja a DAC aktuális állapotát. Végül a bemondó szerint 4047-en vásároltak jegyet a két többségi magyar tulajdonú klub összecsapására.

A dunaszerdahelyiek úgy vágtak neki a Niké Liga 12. fordulójának, hogy tizenkét pontos hátrányban voltak az éllovas Zsolnától, és csupán hat ponttal szereztek többet, mint a sereghajtó Komárom. Egy hónapja győzött legutóbb bajnoki meccsen a DAC, hazai pályán eddig csak a Komáromot győzte le. Ugyan a Szlovák Kupában a hét közben továbbjutott a Vágsellye otthonában, azonban a teljesítménye nem volt méltó a sárga-kék színekhez. Xisco Munoz vezetőedző maradt a posztján, azonban a klubnál váratlanul, egy hónap után felmondott a sportigazgató Martin Skrtel.

Nagyon csendes, nem „DAC-os” volt a Nélküled éneklése és a névsorolvasás is. A nagyon hézagos B-közép egy molinóval tisztelgett az 56-os hősök előtt, miközben piros-fehér-zöld füstfelhő lepte el a szektort.

A kezdeti ismerkedés után korán megszerezte a vezetést a Kassa. Michal Fasko szinte besétált a hazaiak tizenhatosán belülre, a visszagurítása David Gallovicot találta meg, aki közelről nem hibázott. Nemsokára ismét Fasko veszélyeztetett, azonban nagyot védett a hazai kapus, Alekszandar Popovics. A kezdeti ilyen-olyan szurkolás alábbhagyott és a B-közép Munoz edző távozását követelte. A 28. percben a hazai védelem csak nézte, ahogy Gallovic megkapta és a hosszú sarokba küldte a labdát. A gólt megtapsolta a hazai közönség is. Ugyan az akarat megvolt a dunaszerdahelyieknél, de nagyon pontatlanul, elképzelés nélkül játszottak. Közvetlenül a szünet előtt egy beadásba Daniel Magda ért bele kézzel és a megítélt büntetőt Matej Trusa értékesítette, így feléledtek a hazai remények.

A második félidő egy Vitális Milán-fejessel kezdődött, majd egy újabb kassai gólnak örülhetett az a tíz hűséges szurkoló, aki közel ötszáz kilométert utazva elkísérte a csapatukat. Ám korai volt a szurkolók öröme, hosszú videobírózás után a játékvezető érvénytelenítette a találatot. Mentek előre a hazaiak, jöttek a beadások is, de hiányoztak a helyzetek és a pontos befejezések. A 72. percben a hazai Yapi esett össze senkitől sem zavartatva a pályán. Nagynak tűnt a baj, azonnal pofozni kezdték a csapattársai a támadót, befutott minkét csapat orvosi stábja és a jelen lévő egészségügyisek is. Feszült csend volt hosszú ideig a stadionban, végül hordágyon vitték le a hazai futballistát. A ráadás perceiben Michal Fasko lövését Popovics csak kiütni tudta, és a berobbanó Nicolas Gorosito nem hibázott.

A hazai szurkolók egyértelműen fejezték ki véleményüket a lefújást követően. A Kassa győzelmével pontszámban beérte a dunaszerdahelyieket a tabellán. 1–3

PERCRŐL PERCRE

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik