A szünet után szakadt ki a gólzsák, a Topolya hétgólos meccsen verte Szivicséket

Vágólapra másolva!
2024.09.21. 19:53
Fotó: Pócs Attila/TSC
Az öt vereségből álló sorozatát egy remek győzelemmel szakította meg a Topolyai Sport Club, amely a szerb Szuperliga 9. fordulójában saját közönsége előtt 5–2-re győzött a Tomiszlav Szivics vezette Novi Pazar ellen.

SZERB SZUPERLIGA
9. FORDULÓ
Topolyai SC–Novi Pazar 5–2 (0–0)
Topolya, TSC Aréna. Vezette: M. Ilics
TSC: Ilics – Sztevan Jovanovics, Djordjevics, Sztevanovics, Petrovics – Radin (Pejics, 75.) – Banjac (Lazetics, 75.), Sztanics, Djakovac (Gordics, 84.), Csirkovics (Miloszavljevics, 84.) – Szasa Jovanovics (Pantovics, 60.). Vezetőedző: Jovan Damjanovics
Novi Pazar: Popovics – Bojat, Djurics, Bacskulja, Miletics – Adeshina (Opara, 58.), Vidakovics – Meszarovics, Ljajics, Antwi – Djuranovics (Kovacsevics, 58.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Gólszerző: Szasa Jovanovics (49.), Djakovac (52.), Pantovics (63.), Sztanics (67.), Csirkovics (68.), ill. Antwi (65), Opara (83.).

ÖSSZEFOGLALÓ

Nem sok említésre méltó dolog történt az első félidőben, amely főleg arról szólt, hogy a hazaiak birtokolták a labdát, a vendégek pedig az ellentámadások során igyekeztek helyzeteket kidolgozni: ez párszor sikerült is nekik, s Veljko Ilics kapusnak előbb Meszarovics, majd Djuranovics, illetve Ljajics lövését kellett védenie lábbal, Vidakovics pedig a felső lécet találta el. A Topolyából Petar Sztanics és Mihajlo Banjac járt közel a gólszerzéshez, de mindkét középpályás próbálkozása a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. 

A folytatásban a TSC három perc alatt kétszer volt eredményes: a 49. percben egy bal oldali beívelés után Sztevanovics csúsztatta meg a labdát, Sztanics remekül reagált és Jovanovics elé pöccintett, a csatár pedig közelről a kapuba lőtt. A vendégek még nem rendezték a soraikat a kapott gól után, amikor már 2–0 állt a kijelzőn: a Topolya egy gyors akciót vezetett, Milan Radin után Szasa Jovanovics ért a labdához, aki a középen érkező Ifet Djakovacot hozta játékba, a középpályás pedig ballal kilőtte a hosszú sarkot. A csereként beállt Pantovics a 63. percben szerzett gólt, a vendégeknek Antwi révén a 65. percben sikerült szépíteniük, de utána teljesen fellazult a védelmük, s hibát hibára halmoztak, amit a Topolya úgy használt ki, hogy a 67. percben Sztanics, egy perccel később pedig Alekszandar Csirkovics iratkozott fel a góllövőlistára, mindketten szép, kidolgozott akció után szereztek gólt. Az 5–2-es végeredményt egy gyors ellentámadás végén Opara állította be egy a 83. percben. 

A TSC a következő fordulóban a Csukaricski vendégeként lép pályára, utána pedig bemutatkozik a Konferencia-ligában, hiszen október 3-án a kazah Asztana lesz a Topolya ellenfele.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik