Nagy DAC-győzelem az ETO FC Győr ellen, Csinger Márk visszatért

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
• Dunaszerdahely
Vágólapra másolva!
2024.09.07. 16:01
Fotó: Duducz Tibor
Zárt kapus felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a vezetést ugyan a győriek szerezték meg, de a házigazda DAC fordított, és 4–1-re győzött.


A hazaiak nem számíthattak a három válogatott futballistájuk, Yhoan Andzouana, Vitális Milán és Vasziliosz Kalcasz játékára és azokéra sem, akik kisebb vagy nagyobb sérülés miatt szorultak a partvonalon kívülre – Milan Dimun, Christian Herc, Almási László, Konrad Gruszkowski, Romaric Yapi, Damir Redzic, Alekszandar Popovics, Mateus Brunetti.

Így a somorjai farmcsapatból érkeztek játékosok a sárga-kékekhez.

Jó hír viszont, hogy 44 nap után ismét pályára lépett Csinger Márk, aki 35 percet játszott.

„Jól éreztem magam a pályán, nagyon örülök, hogy nincsenek fájdalmaim” – mondta a Nemzeti Sportnak a magyar U21-es válogatott védője.

Mint lapunk már jelezte, jó eséllyel az FTC-től egyéves vendégjátékra érkezik a felvidéki csapathoz Fortune Bassey. Úgy értesültünk, hogy a következő napokban a DAC be is mutathatja őt. A Győr elleni találkozón azonban még nem játszott.

A vendégek kezdték jobban a találkozót, az 5. percbe egy jobb oldali szöglet után Nadir Benbuali volt eredményes. A hazaiak Ammar Ramadan egyéni akciója után egyenlítettek és még a szünet előtt a vendégvédelem kihagyása után Alex Méndez a DAC javára billentette a meccset.

A szünet után a hazaiak gólzsákja, Matej Trusa kétszer volt eredményes. Előbb Drasko Maric-Bjekic indítását váltotta góllá, majd Bősze Levente – aki ezúttal is nagyon jól játszott – remek beadását juttatta a kapuba.

,,Lehetőséget adtunk az újonnan érkezett játékosoknak. Még meg kell szoknunk egymást, még nem működik a kémia. A gólokat könnyű, egyéni hibák után kaptuk. A második félidőben szétestünk, nem ezt vártuk. Próbáltunk ezen cserékkel változtatni. Ugyan jobb lett a játékunk, de további gólhoz ez nem vezetett” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Borbély Balázs, az ETO FC mestere.

FELKÉSZÜLÉSI MÉKRŐZÉS
DAC–ETO FC Győr 4–1 (2–1)
DAC: Filipe – Csinger (Maric-Bjekic, 35.), Kacsaraba (Kachút, 46.), Ortiz (Modesto, 46.) – Bősze, Bajo (Balogh, 83.), Alex Méndez (Beugre, 76.) – Tuboly, Ramadan (Pliushch, 76.) – Bernát (Szendrei, 76.) – Trusa (Barisics, 76.).
ETO FC: Gyurákovics – Krpics, Kasa, Heitor – Vera, Samsidin (Gavrics, 54.), Vingler, Stefulj (Vianna, 79.) – Kröhn (Marku, 72,), Benbuali, Bánáti (Anton, 54.).
Gólszerző: Ramadan (24.), Alex Méndez (42.), Trusa (62., 73.), ill. Benbuali (5.)
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik