Martin Ödegaard bokasérülést szenvedett Ausztria ellen

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.09.10. 07:59
A norvég válogatott csapatkapitánya, Martin Ödegaard bokasérülést szenvedett az Ausztria elleni NL-meccsen (Fotó: Getty Images)
Csúnyán aláfordult a bokája a Ausztria elleni 2–1-re megnyert Nemzetek Ligája-mérkőzésen a norvég válogatott csapatkapitányának, Martin Ödegaard-nak, aki nagy fájdalmak közepette hagyta el a játékteret.

„A testbeszédéből látszik, hogy iszonyatos fájdalmai vannak” – idézte kommentátorát Ödegaard sérülése kapcsán a norvég tv2 honlapja, azok után, hogy a norvég válogatott és az Arsenal csapatkapitányának csúnyán aláfordult a bokája.

Az Ausztria elleni, egyébként 2–1-re megnyert hazai mérkőzés után Stale Solbakken norvég kapitány közölte, hogy játékosának sérülése „az öltözőben is rosszul nézett ki.”

„Esélye sem volt a folytatásra. Aki futballozott, az tudja, hogy jó, ha nem szakadtak el a szalagjai. Nem biztos, hogy Mikel Arteta (az Arsenal vezetőedzője – a szerk.) felhív és megdicsér ma este” – fogalmazott Solbakken.

„Martin most már egész jól van. Kificamodott a bokája, este és holnap megnézzük, mi történik, aztán döntjük el, hogyan tovább” – számolt be a lapnak a meccs után Ola Sand, a norvég válogatott csapatorvosa.

„A bokaficamot nehéz azonnal kezelni, meg kell nézni, hogyan alakulnak a dolgok. Miután visszatérünk a szállodába, megvizsgáljuk, lehet, hogy ultrahanggal is megnézzük, de ha nem vagyunk biztosak benne, kedden MRI-vizsgálata lesz” – részletezte Sand, akinek volt dolga a mérkőzésen, ugyanis még az első félidőben Andreas Hanche-Olsent is le kellett cserélni, miután ütközött csapattársával, Sander Bergével.

Ödegaard kidőlése rendkívül érzékeny veszteség Mikel Artetának, ugyanis az „ágyúsok” új szerzeménye, Mikel Merino edzésen megsérült, míg Declan Rice eltiltás miatt nem játszhat a hétvégi, Tottenham Hotspur elleni észak-londoni rangadón.

 

NEMZETEK LIGÁJA
B-LIGA
3. CSOPORT
Norvégia–Ausztria 2–1 (Myhre 9., Haaland 80., ill. Sabitzer 37.)
Szlovénia–Kazahsztán 3–0 (Sesko 23., 28., 63.)
4. CSOPORT
Montenegró–Wales 1–2 (Camaj 73., ill. Moore 1., Wilson 3.)
Törökország–Izland 3–1 (Aktürkoglu 2., 52., 88., ill. Pálsson 37.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik