Liga 2: először vesztett pontot a bajnokságban a Csíkszereda

B. O. M.B. O. M.
Vágólapra másolva!
2024.09.30. 19:22
Fotó: Pál Zoltán/FK Csíkszereda
Bukaresti gól nélküli döntetlennel szakadt meg az FK Csíkszereda hétmeccses győzelmi sorozata a román másodosztályban, de a székelyföldi csapat így is négypontos előnnyel vezet a táblázaton.

A román futball egyik abszurditása, hogy a székelyföldi csapatok közül vasárnap este az élvonalbeli Sepsi OSK, hétfő délután pedig a másodosztályú Csíkszereda is a magát Steauának tartó bukaresti együttes ellen lépett pályára. Bár jogerős bírósági ítélettel a Védelmi Minisztérium Liga 2-es, feljutási joggal nem rendelkező csapata az 1986-os BEK-győztes jogutódja, a szurkolók vastagon a bajnok FCSB mellé tették le voksokat: a csíkiak ellen alig 500 néző volt a több mint 30 ezres Ghencea Stadionban. Ők pedig ezúttal is hol az FCSB-t, hol a magyarokat szidalmazták.

A másodosztály utolsó két veretlen csapata óvatos csatát vívott, amelyben a bukarestieknél volt többet a labda, az FK viszont gyakrabban jutott el lövésig, és egy kezezés miatti büntetőt is reklamált az első félidőben. A szünet után sem változott a játék képe, bár valamivel több lett a lövési kísérlet – a gól nélküli végeredmény teljesen jogosnak mondható.

Román Liga 2, 8. forduló
Steaua Bucuresti–FK Csíkszereda 0–0
Csíkszereda: Kelemen Dávid és Hegedűs János végigjátszotta a meccset; Babati Benjámint a 69. percben váltotta Torvund Alexander; Pintér Bencét a 91. percben cserélték be; Nagy János végig a kispadon maradt; Makrai Gábort nem nevezték a találkozóra

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik