Döntetlennel kezdett a Nemzetek Ligájában az Európa-bajnok

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2024.09.05. 20:40
Ez hogyan ment mellé?! (Fotó: AFP)
A Nemzetek Ligája A-Ligájának 4. csoportjában Szerbia gól nélküli döntetlent játszott odahaza Spanyolországgal.

NEMZETEK LIGÁJA
1. FORDULÓ
A-LIGA
4. CSOPORT
Szerbia–Spanyolország 0–0 
Belgrád, Rajko Mitics Stadion, 35 000 néző. V: Gözübüyük (holland)
Szerbia: Rajkovics – Erakovics (Szimics, a szünetben), Milenkovics, Pavlovics – Nedeljkovics, I. Ilics (Sz. Mitrovics, 85.), Sz. Lukics, Birmancsevics – Szamardzsics (Grujics, 74.), Zsivkovics (Belics, 62.) – Jovics (Ratkov, 74.). Szövetségi kapitány: Dragan Sztojkovics
Spanyolország: Raya – Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella (Grimaldo, 56.) – Zubimendi, Fabián (Pedri, 76.) – Yamal, Olmo (Joselu, 82.), Nico Williams (Ferran Torres, 82.) – Ayeze Pérez (Oyarzabal, 56.). Szövetségi kapitány: Luis De La Fuente

Az Európa-bajnok spanyol válogatott kapitánya, Luis de la Fuente három helyen változtatott az Eb-döntőbeli kezdőcsapatán, David Raya Unai Simónt, Ayoze Pérez Álvaro Moratát, Martin Zubimendi pedig Rodrit váltotta. A másik oldalon nem csak sérülés vagy eltiltás miatt változtatott szép számmal Dragan Sztojkovics, az egykori zseniális futballista egy fura palotaforradalom keretén belül éppen megbuktatja pár felettesét, miközben több okból is fiatalítania kell. 

Dusan Vlahovics családi okok miatt maradt távol, a középcsatár a Milan Bajnokok Ligája-keretéből kikerülő Luka Jovics volt – ő szerezte a kontinenstornán a szerbek egyetlen gólját. 

Többnyire mezőnyharccal telt el az első félidő, és sárga lapokat érdemlő belépőkkel, Ayoze Pérez egy nagyobb, Jovics pedig egy őrületesen nagy ziccert hagyott ki. A szünet után esett a színvonal, s ezen a cserék sem segítettek, a sokat kritizált hazai mester végül három újoncot avatott.

Nem sokkal a mérkőzés előtt derült ki, hogy az ezt a meccset sérülés miatt lemondó Alekszandar Mitrovics, Szergej Milinkovics-Szavics páros edzésbe állt az Al-Hilalnál…

Lamine Yamal és Fabián közel állt a gólszerzéshez, a hazaiak kapusának, Predrag Rajkovicsnak volt pár jó védése, de a csereként beálló Joselu fejesét csak nézhette… és végül is „kinézte” a labdát a bal felső elől. 

Nem született gól, és egyik csapat sem tűnt szomorúnak: a szerbek nem kaptak ki a friss Eb-győztestől, a spanyolok pedig nem kaptak ki egyik riválisuk otthonában.

NEMZETEK LIGÁJA ADATBANKJA ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik