A DAC egygólos vereséget szenvedett Besztercebányán

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.08.11. 17:53
Idegenben pont nélkül maradt a DAC (Fotó: Duducz Tibor)
Már a harmadik fordulóban elvesztette veretlenségét a DAC a szlovák labdarúgó Niké Ligában. A dunaszerdahelyiek a Besztercebánya otthonában szenvedtek egygólos vereséget.

 

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
3. FORDULÓ
Banská Bystrica–DAC 1–0 (0–0)
Besztercebánya, 1853 néző. Vezeti: Ivan Kruzliak
BASKÁ BYSTRICA: Rehák – Klimpl, Godal (Sikula, 59.), Willweber – Richtarech – Pisoja, Hlinka, Veselovsky (Lupták, 59.), Záhumensky (Brenkus, 70.) – Malec (Hanes, 70.), Rymarenko (Slebodník, 88.). Vezetőedző: Marek Buzik
DAC: Popovics – Andzouana, Kacsaraba, Brunetti, Méndez (Yapi, 65.) – Vitális (Szendrei Á., 78.), Bajo (Ramadan, 65.), Dimun, Herc (Bernát, 53.) – Almási (Redzic, 53.), Trusa. Vezetőedző: Xisco Munoz
Gólszerző: Malec (51.)

ÖSSZEFOGLALÓ!

A Franciaország–Spanyolország Európa-bajnoki elődöntő után irány a Besztercebánya–DAC összecsapás. A csallóközi csapat mai összecsapását az az Ivan Kruzliak vezette, aki tevékenykedett a németországi kontinensviadalon is. Két meccset vezetett (Skócia–Svájc 1–1, Hollandia–Ausztria 2–3) és a már említett elődöntőn negyedik játékvezető volt. Az Eb után az első mérkőzése hazájában  a besztercebányai találkozó volt az új idényben.

A vendégek spanyol mestere a múlt heti találkozóhoz képest a kezdőben csak egy változást hajtott végre, Romaric Yapi helyett Alejandro Méndez futott ki a pályára. A besztercebányaiaknál négy olyan játékos kezdett, akik a múltban a DAC-ban szerepeltek. 

A múlt heti, Komárom elleni derbi után két szabadnapot kaptak a játékosok, ám elnézve a mai első félidőt úgy tűnt, hogy a sárga-kékek még mindig pihennek. Gyakrabban volt a labda a vendégeknél, de csak tologatták a játékszert, s közben gyermeteg hibákat követtek el. Azok a játékosok, akik tavasszal a legjobbak közé tartoztak a Niké Ligában... Mivel a hazaiak, akik a szlovák mezőny második felébe tartoznak, szintén nagyon gyengén muzsikáltak, unalmas találkozó folydogált a Stiavnicky Stadionban.

Csak két ,,igazi” lövésnek volt szemtanúja az 1853 néző. Tarasz Kacsaraba hibája után Martin Rymarenko hagyott ki nagy helyzetet, majd a másik oldalon Matej Trusa eresztett meg egy lövést, amely súrolta a felső lécet.

A fordulás után úgy tűnt, hogy életre kap a DAC, de gyorsan lehűtötte a vendégcsapatot a Dukla: Timotej Záhumensky bal oldali beadását Tomás Malec zavartalanul az ötösről a kapuba bólintotta. 

Munoz mester kétszer cserélt és Redzic Damir az első labdaérintésével nagy helyzetbe került, de ajtó-ablak helyzetben a kapu mellé küldte a labdát. Nagyobb sebességre kapcsoltak a vendégek. Vitális Milán előbb nem találta el a labdát, majd a magyar játékos csúsztatott fejesét fogta a hazai kapus.

Ezután nagy volt a dunaszerdahelyiek fölénye, ám csak elképzelés nélkül rugdosták be a labdát a hazai tizenhatosra. Ezt akkor tették, amikor a hórihorgas csatáruk, Almási László már nem volt a pályán. Ígéretes volt egy-két betörés, de ezt sem tudta kamatozni a vendégcsapat.

Mivel a ráadásban Redzic Damir gyatrán a kapu fölé fejelt, maradt az 1–0-s hazai győzelem.

Tizenegy év után győzte le újra a Besztercebánya bajnoki meccsen hazai pályán a Dunaszerdahelyt.

A vendégeknél Vitális Milán a 78. percig játszott, Redzic Damir az 53., Szendrei Ákos a 78. percben lépett pályára, míg Bősze Levente és Tuboly Máté a kispadról nézték végig a találkozót. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik