Idegenben, mégis hazai pályán nyert a Topolya

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2024.08.11. 19:52
Két góllal nyert a Topolya
A Szerb Szuperliga negyedik fordulójában a Topolyai SC 3–1-re nyert a Vojvodina vendégeként.

SZERB SZUPERLIGA
4. FORDULÓ
Vojvodina–Topolyai SC 1–3 (0–2)
Topolya, TSC Aréna, Vezette: N. Szimovics. 
Vojvodina: Carevics – Barros, Sichenje, Koracs, Butean (Lazar Nikolics, 78.) – Medojevics (Szavicsevics, 78.), Nj. Petrovics – Sery, Velicskovics, Bamidele – Ivanovics. Edző: Bozsidar Bandovics. Topolya: Ilics – N. Petrovics, Capan, Djordjevics, Jovanovics (Vlalukin, 74.) – Pejics – Csirkovics (Miloszavljevics, 90.), Djakovac, Banjac (Mboungou, 74.), Pantovics (Sós Bence, 65.) – Sztanics (Vulics, 74.). Edző: Dean Klafuric.
Gólszerző: Ivanovics (58.), ill. Csirkovics (36.), Pejics (45.), Sós Bence (90.6.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Saját közönsége előtt, de hivatalosan vendégként szerezte meg a három pontot a Topolyai Sport Club a szerb Szuperliga 4. fordulójában, mivel a TSC Arénában 3–1-re nyert az újvidéki Vojvodina ellen.

Miután az újvidéki Karadjordje Stadionban felújítják a pályát, a Vojvodina a hazai meccseit Topolyán, a TSC Arénában játssza, így a Topolyai Sport Club a múlt heti hazai mérkőzése után ismét saját arénájában léphetett pályára, és természetesen élvezte is a Kék Betyárok biztatását az egész találkozón.

Az első félidőben a Vojvodina birtokolta többet a labdát, kétszer sikerült is Veljko Ilics kapus mögé juttatni, de a 9. és a 35. percben is érvénytelenítette a játékvezető a gólt, mivel mindkét esetben lesállás előzte meg a találatot. Ami nem jött össze a Vojvodinának, az sikerült a Topolyának, amely a 36. percben Alekszandar Csirkovics révén megszerezte a vezetést, majd miután a 44. percben Bamidele kihagyott egy hatalmas helyzetet, az ellentámadás végén, a 45. percben Aleksza Pejics váltotta gólra Mihajlo Banjac átadását, így a Topolya kétgólos előnnyel mehetett a szünetre.

A második félidő elején a Topolya kicsit átengedte a területet a Vojvodinának, amely nem nagyon tudott veszélyes helyzetet kialakítani, egészen az 58. percig, amikor Djakovac eladta a labdát, Sery pedig köszönte az ajándékot és remekül ugratta ki Ivanovicsot, aki közelről elgurította Ilics mellett a labdát, és ezzel az újvidékiek szépítettek. Tíz perccel a vége előtt a Milos Pantovicsot váltó Sós Bence került százszázalékos helyzetbe, de Csirkovics passzát a bal kapufa mellé lőtte. A hajrában a Vojvodina mindent megtett, hogy egyenlítsen, ám ez nem jött össze, a 96. percben Sós Bence egy szép csel után kilőtte a jobb alsó sarkot, így a Topolya megszerezte második győzelmét a bajnokságban.

A Topolya négy mérkőzésen hét pontot gyűjtött, s ezzel a negyedik helyen áll a tizenhat csapatos bajnokságban. A TSC a következő fordulóban ismét a TSC Arénában lép pályára, de már úgy, mint házigazda, s az OFK Beogradot fogadja.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik