C. Ronaldo elindította a saját YouTube-csatornáját, s egymás után dönti meg a rekordokat

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.08.22. 10:39
Cristiano Ronaldo (Fotó: Getty Images)
Váratlant húzott az elmúlt két évtized egyik legjobb, egyben legismertebb labdarúgójának számító Cristiano Ronaldo, amikor szerdán elindította saját YouTube-csatornáját – a portugál klasszis feliratkozóinak száma azóta hihetetlen mértékben nő.

Az „UR Cristiano” névre keresztelt csatornára eddig feltöltött videókban többnyire rövid tartalmak láthatóak az Al-Nasszr futballistájával, annak legidősebb gyerekével, Cristiano Ronaldo Juniorral, valamint Georgina Rodríguezzel. Utóbbival kapcsolatban érdekesség, hogy Ronaldo több, a csatornára feltöltött videóban is a feleségeként hivatkozik a modellre – a nemzetközi sajtó szerint ezzel arra utal, hogy a nyolc éve együtt levő pár a közelmúltban titokban össze is házasodott. 

A 39 esztendős támadó csatornája az egy nappal ezelőtti indulás óta bődületes számokat produkál: minden korábbi csúcsot megdöntve 90 (!) perc alatt érte el az egymillió feliratkozót, majd 12 órán belül ennek a tízszeresét is kipipálta – az eddigi csúcstartónak, az amerikai MrBeastnek (polgári nevén Jimmy Donaldson) 132 napra volt szüksége a 10 milliós mérföldkő eléréséhez.

Ronaldo azóta már a 15 milliós határt is átlépte (a cikk megírásakor 16 millió feliratkozója volt), s ezzel újabb csúcsot döntött meg – a portugál sztár 19 óra alatt érte el ezt a számot, ezzel átadva a múltnak Ibai Llanos spanyol rekordját, aki három év és négy hónap alatt jutott el idáig. 

A YouTube-ot üzemeltető Google így már három lejátszógomb alakú díjat (Creator Award) küldhet Ronaldónak – az ezüstgombot a százezer, az aranyat az egymillió, míg a gyémántot a tízmillió feliratkozót elérő tartalomgyártónak küldi el a társaság. A 39 éves futballista X-oldalára, valamint YouTube-csatornájára is feltöltött videó tanúsága szerint az aranygomb már biztosan eljutott a portugál játékoshoz.

A Ronaldo-őrületnek ezzel nincs vége: a „Score 90 Shorts” csatornán élő streamben lehet követni Ronaldo, valamint a jelenlegi legtöbb (311 millió) feliratkozóval rendelkező MrBeast csatornájának számait. Ezek szerint nem elképzelhetetlen, hogy Ronaldo a közeljövőben a feliratkozási ranglista élén június 2-a óta álló amerikai videóst is megelőzheti.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik