Román Szuperkupa: az FCSB tartalékosan is legyőzte a Corvinult

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2024.07.04. 21:14
Fotó: gsp.ro
Egy héttel a paksi Európa-liga-selejtező előtt a Román Szuperkupáért lépett pályára Bukarestben a Corvinul, a bajnok FCSB azonban tartalékosan is túl nagy falatnak bizonyult a másodosztályú vajdahunyadi együttes számára.

 

Az erdélyi csapatban három frissen igazolt, jelentős élvonalbeli rutinnal bíró játékos, Sergiu Bus, a brazil Roger Junio és a holland Desley Ubbink is kezdett, utóbbit azonban sérülés miatt már a 19. percben lecserélték. A bukarestiek válogatott sztárjai, akik hajnalban érkeztek haza Németországból (Stefan Tarnoveanu, Adrian Sut, Darius Olaru és Florinel Coman), a lelátóról nézték a találkozót, kezdett viszont a Sepsitől 1.3 millió euróért megszerzett Marius Stefanescu, aki sorozatban harmadszor lett Szuperkupa-győztes.

A Corvinul az első félidőben jóval többször, de eredménytelenül lőtt kapura, a bukarestiek viszont első helyzetüket kihasználták: David Miculescu fejelte be a Stefan Lefter kapus által középre ütött labdát. A szünet után már a mezőnyben is átvette az irányítást a FCSB, amely gyorsan növelte előnyét: Stefanescu jobbról, takarásból lőtte ki a hosszú sarkot. Ezután a bajnok eldugta a hunyadiak elől a labdát, tíz perccel a vége előtt pedig, szintén egy kapusról kipattanó labdából Luis Phelipe belőtte a harmadikat, miközben Stefanescu még kihagyott két hatalmas helyzetet.

ROMÁN SZUPERKUPA
FCSB–Corvinul Hunedoara 3–0 (Miculescu 21., Stefanescu 52., Luis Phelipe 80.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik