Copa América: Álvarez és Messi is betalált, Argentína Kanadát kiejtve döntős

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.10. 06:35
Julián Álvarez és Lionel Messi is betalált, Argentína Kanadát legyőzve döntős a Copa Américán (Fotó: Getty Images)
Elsőként a világbajnoki címvédő argentin válogatott jutott be az Egyesült Államokban zajló Copa América fináléjába, miután az elődöntőben 2–0-ra nyert csoportellenfele, Kanada ellen Julián Álvarez és Lionel Messi góljaival.

A felek egymás ellen kezdték meg a kontinenstornát az A-csoportban, amikor az argentinok Julián Álvarez és Lautaro Martínez góljaival nyertek 2–0-ra. Az elődöntő is hasonló forgatókönyvet hozott.

A jóval esélyesebb argentinok birtokolták többet a labdát, s bár Kanadának is 11 kapura lövése és négy kaput eltaláló lövése volt a mérkőzésen, a dél-amerikaiak jobban éltek lehetőségeikkel, s az első félidő derekán meg is szerezték a vezetést Álvarez higgadt befejezésének köszönhetően (VIDEÓ ITT).

A fordulás után Lionel Messi is betalált, amikor Enzo Fernández lövésébe ért bele úgy, hogy a labda teljesen átverje a kanadai kapust, Maxime Crepeau-t (VIDEÓ ITT).

Kanadának hiába voltak helyzetei a második félidőben, szépíteni sem tudott, így elsőként a vb-címvédő Argentína jutott be a Copa América döntőjébe, s az Uruguay–Kolumbia mérkőzés győztesével csap össze.

A nyolcszoros aranylabdás Lionel Messi egyébként mostani találatával beérte a legendás iráni labdarúgót, Ali Daeit, s nekik van a második legtöbb góljuk válogatott színekben (109) Cristiano Ronaldo után.

Az argentinok egyébként pazar formát mutatnak: legutóbbi 61 meccsük közül 45-öt nyertek meg 14 döntetlen és 2 vereség mellett, s ezalatt több trófeát nyertek (3), mint amennyi meccset veszítettek.

COPA AMÉRICA, EGYESÜLT ÁLLAMOK
ELŐDÖNTŐ
Argentína–Kanada 2–0 (J. Álvarez 22., Messi 51.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik