Messi és Lautaro Martínez is duplázott, az argentinok simán nyertek Guatemala ellen

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.06.15. 07:54
Argentínának nem okozott gondot Guatemala (Fotó: Getty Images)
Az Európa-bajnokság után egy héttel kezdődő Copa Américára készülnek Észak-Amerika, Közép-Amerika és Dél-Amerika válogatottjai. Peru 1–0-ra legyőzte Salvadort, míg Argentína Lionel Messi és Lautaro Martínez dupláinak köszönhetően 4–1-re nyert Guatemala ellen.

Nem indult jól a mérkőzés a Copa América-címvédő argentinok számára, ugyanis Lisandro Martínez öngóljával Guatemala szerzett vezetést az amerikai FedEx stadionban rendezett mérkőzésen. Nem sokkal később egyenlített a vb-címvédő argentin csapat, Hagen kapus pont Lionel Messihez passzolt, aki 11 méterről az üres kapuba lőtte a labdát.

A félidő vége előtt át is vette a vezetést az argentin válogatott, Lautaro Martínez értékesítette a Messi által kiharcolt tizenegyest. A nem hivatalos gólpassz után egy hivatalosat is kiosztott Messi Lautaro Martíneznek, egy gyönyörű támadás végén az Inter támadója közelről gurított az üres kapuba. A mérkőzés végeredményét maga Lionel Messi állította be, aki a 77. percben a kapus mellett a labdát elpöccintve szerezte meg az argentinok negyedik gólját.

Az argentinok győzelemmel hangoltak, a Copa Américán Kanadával kezdenek, majd Chile és Peru következik.

A magyar idő szerint szombat hajnali másik mérkőzésen Peru Edison Flores első félidei találatával győzte le Salvadort.

COPA AMÉRICA FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Guatemala–Argentína 1–4 (Lisandro Martínez 4. – öngól ill. Messi 12., 77., Lautaro Martínez 39. – 11-esből, 66.)
Salvador–Peru 0–1 (Edison Flores 17.)
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik