Gyász: 26 évesen elhunyt a montenegrói válogatott kapusa

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.06.15. 11:18
Matija Sarkics (1997–2024) (Fotó: Getty Images)
A Montenegrói Labdarúgó-szövetség megrendítő hírt tett közzé szombaton kora délelőtt hivatalos honlapján: 26 évesen elhunyt a montenegrói válogatott kapusa, Matija Sarkics. Az angol másodosztályban szereplő Millwall kapusa tíz napja még a Belgium elleni válogatott mérkőzés legjobbja lett, négy nappal később Podgoricában viszont nem kapott már lehetőséget a grúzok ellen.

 

A BBC beszámolója szerint Sarkics a válogatott szünetet kihasználva hazájában maradt és Budva városában töltötte az elmúlt napokat, ahol egy apartmanban lett rosszul szombaton kora reggel, és hiába hívtak hozzá mentőt, már nem tudtak rajta segíteni. Halálának okát egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Sarkics 1997 júliusában az angliai Grimsbyben született, majd Belgiumban az Anderlechtnél, később a szigetországban az Aston Villánál nevelkedett. Első profi szerződését is a birminghamieknél kapta, ám a felnőttcsapatban nem jutott szóhoz, rendre kölcsönadták alacsonyabb osztályú csapatoknak. Végül a skót élvonalbeli Livingstonnál játszott először első osztályú bajnokin a 2019–2020-as idényben, majd a Wolverhamtpon Wanderers vette meg a játékjogát a Villától, ám itt sem lépett pályára és ismét alacsonyabb osztályú csapatoknál töltött kölcsönidőszakok várták – a másodosztályú Birmingham City és a Stoke City is alkalmazta egy-egy idényig, s előbbinél az év játékosának is megválasztották. Tavaly augusztusban aztán megvette a szintén a másodosztályban szereplő Millwall, amelynél már első számú kapusnak számított és 32 bajnoki, valamint egy kupameccsen jutott szóhoz. 

Sarkics végigjárta a montenegrói korosztályos válogatottakat, s a felnőttek között 2019-ben, a Fehéroroszország elleni 2–0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen mutatkozott be, s összesen 9 alkalommal szerepelt hazája nemzeti csapatában. A Magyarország elleni tavalyi két Eb-selejtező közül az elsőn a kispadon ült, a visszavágón sérülés miatt nem került be a keretbe. Tíz nappal ezelőtt az Eb-re készülő Belgium elleni mérkőzésen (2–0-s vereség) is ő védte a montenegrói kaput, s a meccs után a találkozó legjobbjának választották.

„A Millwall FC letörten jelenti be, hogy Matija Sarkics 26 éves korábban elhunyt” – írta közösségi oldalán Sarkics klubja. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik