Edzősors: Csercseszov lehet a kazah szövetségi kapitány

Vágólapra másolva!
2024.06.02. 15:14
Sztanyiszlav Csercseszov hamarosan újra válogatottat irányíthat (Fotó: Dömötör Csaba)
A kazah labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján közölte, hogy Magomed Agyijev szövetségi kapitány távozik a válogatott éléről. A Nemzeti Sport információi szerint a korábban a Ferencvárost irányító Sztanyiszlav Csercseszov lehet az utódja.

A Kazahsztáni Labdarúgó-szövetség hivatalos oldalán jelentette be, hogy Magomed Agyijev két év után távozik a férfi válogatott éléről. A 46 éves edző családi okokra hivatkozva távozott. Agyijev 21 mérkőzésen át irányította a kazah válogatottat, ezeken 11 győzelem, egy döntetlen és kilenc vereség a mérlege. Az Eb-selejtezőn 18 pontot gyűjtött, ami történelme legjobb eredménye. Továbbá a kazah válogatott a Nemzetek Ligájában feljutott a B-divízióba.

A szövetség közleménye kijelenti, hogy nem érte váratlanul a döntés, és hamarosan bejelentik az új szövetségi kapitányt. A Nemzeti Sport információi szerint az új szövetségi kapitány a korábban a Ferencvárost irányító Sztanyiszlav Csercseszov lehet. A sport-express.ru oldalán megjelent cikk szerint a 60 éves orosz edző Asztanába repült, hogy a szerződés részleteiről tárgyaljon. Az orosz válogatottat öt éven át írányító tréner a hírek szerint kétéves szerződést ír alá, mely tartalmaz egy további egyéves opciót is.

Két éve, Csercseszov a Ferencváros edzőjeként a Tobol ellen jutott tovább a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójába. Akkor a most távozó Agyijev így nyilatkozott az orosz edzőről: „ami egyébként a legváratlanabb gratulációt illeti, még Sztanyiszlav Csercseszov is felhívott. Ez egyfajta elismerés számomra, mert ő egy rendkívül tapasztalt, nagyon sikeres edző”.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik