Ancelotti: A Real Madrid nem megy a klubvilágbajnokságra

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.06.10. 11:57
Carlo Ancelotti visszavárná Toni Kroost a Real Madridba (Fotó: Getty Images)
A Bajnokok Ligája-győztes Real Madrdid edzője, Carlo Ancelotti elmondta, a spanyol csapat nem megy a 32 csapatos klubvilágbajnokságra. Az olasz edző emellett Toni Kroos visszatéréséről is beszélt.

A megújuló labdarúgó-klubvilágbajnokságnak az Egyesült Államok ad otthont 2025-ben, most először 32 csapattal. A tornára kvalifikálta magát a BL-címvédő Real Madrid is, azonban Carlo Ancelotti úgy nyilatkozott, hogy a madridiak nem mennek el a tornára. 

A FIFA elfelejti, hogy a klubok és a játékosok nem vesznek részt ezen a tornán. Egyetlen Real Madrid-meccs húszmillió eurót ér, és ezt a pénzt az egész tornára akarják adni. A Real Madrid a többi klubhoz hasonlóan visszautasítja a meghívást” – nyilatkozta az olasz tréner a relovo honlapjának.

Ancelotti ezt követően a madridi csapat jelenéről beszélt. „Modric a minőség és az egyéniség egyedülálló példája. Sajnos Kroos távozott, de továbbra is Madridban fog élni, és már megmondtam neki, hogy ha ősszel meggondolja magát, egy telefonhívás és újra kezdünk mindent.”

Az Egyesült Államokban jövőre június 15-én rajtoló egy hónapos klubvilágbajnokságon eddig 29 csapat helye ismert.

A klub-vb biztos résztvevői kontinensek szerint (zárójelben a földrész kvótaszáma)
Afrika (4): Al-Ahli (egyiptomi), Vidad Casablanca (marokkói), Mamelodi Sundowns (dél-afrikai), Espérance de Tunis (tunéziai)
Ázsia (4): Al-Hilal (szaúdi), Urava Red Diamonds (japán), Ulszan (dél-koreai), Al-Ain (egyesült arab emírségekbeli)
Dél-Amerika (6): Palmeiras (brazil), Flamengo (brazil), Fluminense (brazil), River Plate (argentin)
Európa (12): Chelsea (angol), Real Madrid (spanyol), Manchester City (angol), Bayern München (német), Paris Saint-Germain (francia), Internazionale (olasz), FC Porto (portugál), Benfica (portugál), Borussia Dortmund (német), Juventus (olasz), Atlético Madrid (spanyol), Salzburg (osztrák)
Észak- és Közép-Amerika (5): Monterrey (mexikói), León (mexikói), Pachuca (mexikói), Seattle Sounders (amerikai)
Óceánia (1): Auckland City (új-zélandi)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik