Három piros lap a zárt kapus kupadöntőn, a Panathinaikosz vitte haza a trófeát

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.05.25. 22:01
Jorgosz Vajianidisz kései gólja kupagyőzelmet ért a Panathinaikosznak (Fotó: AFP)
Nemcsak Angliában és Skóciában, hanem más európai országokban is szombaton rendezték meg az országos labdarúgókupa döntőjét. Görögországban a Panathinaikosz, Moldovában a bajnok Petrocub Hincesti, Észtországban a Levadia Tallinn, Fehéroroszországban a Nyeman hódította el a serleget.

 

GÖRÖGORSZÁG. Kemény belépőkben nem volt hiány a zárt kapus voloszi kupadöntőn: a szünet után a Panathinaikoszból egy, később, a második játékrész derekán az Ariszból két játékos kapott piros lapot. Már érett a hosszabbítás, amikor a rendes játékidő ráadásában, a 97. percben a 22 éves jobbhátvéd, Jorgosz Vajianidisz közelről bekotorta a zöldek győztes gólját. A Panathinaikosz drukkereinek remek hétvégéjük van: futballistáik 20. alkalommal megnyerték a Görög Kupát – sikerük révén az Európa-liga selejtezőjének 2. fordulójában kezdik a következő európai kupaidényt –, míg férfi kosarasaik bejutottak az Euroliga döntőjébe, amelyben vasárnap megmérkőznek a címvédő Real Madriddal.
KUPADÖNTŐ, VOLOSZ
Panathinaikosz–Arisz 1–0 (Vajianidisz 90+7.)

ÉSZTORSZÁG. A szünetben még a paidei csapat vezetett két góllal, de a második félidő a bajnoki listavezetőnek sikerült jobban – a Levadia 2021 óta az első, összességében a 11. kupagyőzelmét ünnepli.
KUPAÖNTŐ, TALLINN
FCI Levadia Tallinn–Paide Linnameeskond 4–2 (Ainsalu 48., Yusif 55. – öngól, Joao Pedro 73., Schjönning-Larsen 82., ill. Saarma 12., Agyepong 35.)

MOLDOVA. Második félidei fordításának köszönhetően a Petrocub Hincesti a kupát is begyűjtötte története első bajnoki aranya mellé. Érdekesség, hogy a bajnoki cím ugyanúgy egy Zimbru elleni győzelemmel lett meg, mint a kupa, amelyet 2020 után másodszor hódított el a moldovai futball új csillaga.
KUPADÖNTŐ, CHISINAU
Petrocub Hincesti–Zimbru Chisinau 3–1 (Lungu 58., Jardan 76., Lupan 79., ill. Alaribe 6.)

FEHÉROROSZ KUPA, DÖNTŐ, ZSOGYINO
Nyeman Grodno–Iszlacs Minszk Rajon 2–0 (Zubovics 32., Szavickij 65.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik