Eurofutball: újra kupagyőztes a montenegrói rekorder; 72 év után ünnepelhet a Petah Tikva

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.05.30. 23:02
Csütörtök este két, az UEFA égisze alá tartozó országban rendezték meg a nemzeti kupa döntőjét: Montenegróban a kupaspecialistának (is) számító Buducsnoszt Podgorica ötödik alkalommal hódította el a serleget, míg Izraelben a Maccabi Petah Tikva 72 után nyerte meg ismét a trófeát.

 

Montenegróban 18. alkalommal rendezték meg a Montenegrói Kupa döntőjét, amelyet a korábban még a négy közé sem jutó Jezero Plav és a nyolcadik fináléjában szereplő Buducsnoszt Podgorica vívott. A vezetést a plaviak szerezték meg a nyolcadik percben, de a a podgoricaiak a második félidőben megfordították az eredményt. A Buducsnoszt ezzel egyedüliként a legeredményesebb klub a helyi kupa történetében, immár ötödik alkalommal hódította el a serleget.

Izraelben még ennél is későn született döntés, ám a hosszabbítást itt is elkerülték a felek: a Maccabi Petah Tikva a 86. percben szerezte meg büntetőből a győztes gólt a Hapoel Beer-Seva elleni döntőben. A győztes 72 év, az 1952-es kiírás után nyerte meg ismét az Izraeli Kupát – történelme során harmadszor.

IZRAELI KUPA
DÖNTŐ
Maccabi Petah Tikva–Hapoel Beer-Seva 1–0 (Hindi 86. – 11-esből)

MONTENEGRÓI KUPA
DÖNTŐ
Buducsnoszt Podgorica–Jezero Plav 2–1 (Vukotics 51., Deszpotovics 85., ill. Redzsepagics 8.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik