Az Európai Szuperliga 2025 szeptemberében rajtolhat el – sajtóhír

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.05.27. 18:04
Fotó: Getty Images
A jövő év második felében, egészen pontosan 2025 szeptemberében rajtolhat el a három éve már elindított, de napokon belül meg is bukó Európai Szuperliga – állítja a szakadár ligában alapító tagként érdekelt Barcelonához közel álló katalán sportlap, a Mundo Deportivo.

Az említett forrás szerint a 17-es számú madridi kereskedelmi bíróság ítéletére várnak, mert a polgári bíróság már helyt adott a szakadár klubok keresetének az UEFA-val és a FIFA-val szemben. 

A katalán sportlap a ligát szervező A22 Sports Managementen belüli forrásai szerint a televíziós platformot leszámítva minden készen áll arra, hogy a szakadár versenysorozat a 2025–2026-os idényben elinduljon. Eszerint a Szuperliga új befektetői a jelenlegi UEFA-bevételek háromszorosát garantálják a résztvevő klubok számára – a lap hozzáteszi, hogy jelenleg egy középcsapat csak az UEFA-tól kapott pénzekre támaszkodva nem tud minőségbeli ugrást végrehajtani. 

A Mundo Deportivo hozzáteszi, hogy a szervezők meggyőztek egy meg nem nevezett számú csapatot, hogy azok bő egy év múlva „kiugorjanak” a jelenlegi versenyrendszerből – hozzátéve, hogy a három évvel ezelőtt kilépett kluboknak a korábban aláírt szerződés értelmében pénzbüntetést kell fizetniük a szervezőknek. Az A22 legnagyobb aduásza ezzel együtt a a dominó-effektus: a szervezők azzal számolnak, hogy a szakadár liga elrajtolása után más klubok is csatlakoznak majd a küzdelmekhez.

Az Európai Szuperliga saját koefficiens-rangsorral is rendelkezne, melyben az elmúlt évek eredményei mellett a klubok történelmi eredményeit is figyelembe vennék a pontok kiszámításakor.

Mint azt már említettük, az A22-nek a televíziós platformot nem sikerült még összetákolnia: a tervek szerint a saját felületükön ingyenesen lehetne nézni a meccseket (de adott lenne a prémium, fizetős opció is), a reklámokat viszont országonként személyre szabnák.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik