A DAC-nak egy pont is elég volt hazai pályán a felsőházba jutáshoz

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2024.03.02. 16:48
(fotó: dac1904.sk)
Az utolsó fordulójához érkezett a szlovák Niké Liga alapszakasza. Ha nem is könnyen, de a dunaszerdahelyi csapat megszerezte a minimálisan szükséges egy pontot hazai pályán, ezzel bejutott a felsőházi rájátszásba.

 

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
22. FORDULÓ
DAC–Zilina 1–1  (Ramadan 56., ill. Sauer 6.) 
DAC: Popovics – Gruszkowski, Kacsaraba, Csinger, Andzouana (Mendez, 73.) – Dimun, Haratin (Vitális, a szünetben) – Yapi, Ramadan (Herc, 85.), Gavrics (Jürgens, a szünetben) – Trusa.

 

ÖSSZEFOGLALÓ

Alaposan belenyúlt Xisco Munoz, a hazaiak mestere a DAC kezdőcsapatába. Csinger Márk és Ihor Haratin először játszottak nála, és Zseljko Gavrics is kezdőként futott ki. Nagy meglepetésre, a tavaszi idény legjobb hazai játékosa, Vitális Milán csak kispados volt.

Már az első percek után kiderült, alaposan mellényúlt Xisco Munoz a kezdő tizeneggyel. Nagyon gyenge első félidő produkált a Dunaszerdahely. Úgy tűnt, mintha a játékosok ma találkoztak volna először. A kezdeti szurkolást a „hol a csapatunk“ és a „k...a gyenge” rigmusok váltották fel. Majd a síri csend. Ami nagy ritkaság a MOL Arénában.

Összevisszaság, tanácstalanság volt a dunaszerdahelyiek jellemzője a pályán, és ha a vendégek pontosabbak a helyzetkihasználásában, akkor már az első félidőben több góllal vezethettek volna. Így Mario Sauer találata után a hazaiak szempontjából hízelgő 1–0-s vendégvezetéssel vonultak a szünetre a csapatok.

A második félidőre már Vitális Milán és Oliver Jürgens is ott volt a pályán, és meg is változott a játék képe. Ugyan előbb Timotej Jambor hagyott ki egy óriási helyzetet, majd az 56. percben Ammar Ramadan 25 méteres lövéssel kiegyenlített. 1–1

Ezután hiába várta a 4988 néző a hazai rohamokat, ehelyett ismét a zsolnaiak voltak aktívabbak, és csak Alekszandar Popovicsnak köszönhették a dunaszerdahelyiek, hogy nem kapituláltak másodszor is.

Az utolsó negyedórára összeszedték magukat a hazaiak, s ha Marian Ruc játékvezető a szabályok alapján a kezezés után büntetőt ítélt volna a DAC-nak, akkor közel lettek volna a második gólhoz. De nem így történt, majd három perccel vége előtt Timotej Jambor óriási helyzetet puskázott el. Maradt az 1–1, és a felsőházi rájátszás.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik