Liga 2: idegenben győzött a Csíkszereda

BOROS MIKLÓS (Csíkszereda)BOROS MIKLÓS (Csíkszereda)
Vágólapra másolva!
2024.03.02. 13:21
Fotó: fkcsikszereda.ro, archív
Közvetlen rivális otthonában aratott győzelemmel maradt versenyben a román labdarúgó-másodosztály felsőházáért és ezzel együtt a feljutásért az FK Csíkszereda, amely a harmadik helyen álló Unirea Slobozia otthonában nyert.

Az első félidőben háromszor is rezgett a háló, de csak egy érvényes találat született, mert a hazaiak kétszer is lesről találtak be. A szeredai gólt Babati Benjamin fejelte Peter Gál-Andrezly beadásából, a második félidő pedig a kapusoké volt: Denis Rusu a különbség növekedését, Gyenge Szilárd pedig az egyenlítést akadályozta meg védéseivel. 

A székelyföldi csapat anyaországi játékosai közül Nagy János és Kelemen Dávid végig pályán volt, Pintér Bencét a szünetben cserélték le, a gólszerző Babati és Jelena Richárd pedig a 64. percig volt a pályán, utóbbit Makrai Gábor váltotta.

Az FK jelenleg a hetedik helyen áll, de a hatodik Ceahlaullal azonos pontszámmal, és a két együttes a jövő héten, az alapszakasz utolsó előtti fordulójában éppen egymás ellen játszik Csíkszeredában. 

Liga 2
17. forduló
Unirea Slobozia–FK Csíkszereda 0–1 (Babati 32.)
Az állás: 1. Selimbar 35 pont, 2. Corvinul 34, 3. Slobozia 34, …7. Csíkszereda 28.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik