Ángel Di Maríát és családját halálosan megfenyegette egy argentin kartell

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.26. 08:23
Ángel Di Maríát és családját halálosan megfenyegette egy rosariói bűnbanda (Fotó: Getty Images)
Halálos fenyegetést kapott egy kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatba hozható kartelltől a 137-szeres argentin válogatott Ángel Di María és családja, azok után, hogy a jelenleg a portugál Benficát erősítő szélső nemrég a szülővárosában, Rosarióban tapasztalható állapotokról beszélt.

A Buenos Aires Times részletezte, a fővárostól 300 kilométerre északra fekvő, 1.3 millió lakosú Rosariót gyakorlatilag megbénította, hogy a helyi kormány szerint néhány bűnözői banda négy gyilkosságot is elkövetett a közelmúltban, ezért két hete leállt a közlekedés és a tanítás az iskolákban. A bűnszervezet többször is írásos fenyegetéseket hagyott egy garázsban, ahol a tömegközlekedéshez használt buszokat tartják, ez pedig a szolgáltatás felfüggesztéséhez vezetett.

A rosariói állapotokról a jelenleg a Benficát erősítő Ángel Di María egy múlt heti interjúban beszélt, s elmondta, tapasztalható a növekvő bizonytalanság.

A 137-szeres argentin válogatott szélső kijelentései miatt ő és családja is halálos fenyegetéseket kapott egy, a kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatba hozható kartelltől, amely abba a zárt közösségbe dobott be egy feketébe csomagolt üzenetet hétfő hajnalban – a Funes-hegy lábánál található Miraflores lakóközösségbe –, melyben a labdarúgó rendszeresen megszáll, amikor hazatér.

A fenyegető levél tartalmát a helyi hatóságok nem hozták nyilvánosságra, ugyanakkor a helyi ügyészség szóvivője az AFP hírügynökségnek megerősítette, hogy Di María valóban abban a házban él, ahová a fenyegető levelet dobták. Az üzenetről ujjlenyomatokat vettek, vizsgálják a biztonsági kamerákat és tanúvallomásokat is felvettek.

A Buenos Aires Times a Santa Fe tartomány biztonsági minisztériumának egyik forrása alapján azt írja, hogy  a térfigyelő kamerák felvételei alapján az üzenetet egy szürke autóból dobták ki, a forrás pedig azt állítja, hogy a bűnszervezetek kezére játszana, ha az üzenet tartalma nyilvánosságra kerülne, ezzel ugyanis nyilvános felfordulást akarnak elérni a városban.

Rosariói lapok azonban megtudtak néhány részletet a fenyegetésből, eszerint Di Maríát és családját halálosan megfenyegették, s az üzenetben megjegyezték, a tartomány kormányzója, Maximiliano Pullaro sem tudja őt és családját megmenteni. Kitértek arra is, hogy egy évvel ezelőtt történt már hasonló eset, amikor Lionel Messi sógorának boltjára lőttek rá Rosarióban, hogy felfordulást okozzanak a városban.

Az argentin válogatottal kiemelten foglalkozó All About Argentina X-oldal néhány konrét részletet is megtudott a fenyegető levélből.

„Mond el a fiadnak, Ángelnek, hogy ne térjen vissza Rosarióba, különben tönkretesszük azzal, hogy megöljük az egyik családtagját” – idézték a Di María családnak küldött üzenetet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik