Niké Liga: simán kikapott a Kassa Trencsénben

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2024.02.11. 20:07
Simán kikapott a Trencséntől a Kassa (Fotó: FC Kassa)
Az FC Kassának nem kezdődött jól a 2024-es év. A vendégek a Niké Liga első tavaszi meccsén a második perctől emberhátrányban játszottak és Trencsénben 4–1-es vereséget szenvedtek.

Csak hatvanhárom másodpercig játszott a két csapat egyenlő létszámban. Olekszander Golikov tizenhét méterre a kaputól elakasztotta Eynel Soarest. Több perces videobírózás után Michal Smolák játékvezető kiállította a kassai légióst.

Dupla csapás érte a vendégeket, mivel a megítélt szabadrúgást Artur Gajdos végezte el, akinek a lövését Cristiano Figueiredo csak kiütni tudta és berobbanó Hilary Gong a kapuba küldte a labdát. 

A viharos kezdet meghatározta a találkozót. Ugyan a vendégek próbáltak aktívak maradni, de kevésszer jutottak el a hazai kapu elé.

A szakadó esőben a műfüves pályán a Trencsén sorra vezette a támadásokat. Többször Figueiredo védett remekül, de közvetlenül a szünet előtt egy erősen belőtt labdát Dominik Kruzliak a saját kapujába küldött.

A szünet után az 1096 néző előtt még nagyobb volt a hazai nyomás. Az 58. percben Jozef Holly a kapufát találta telibe, de nemsokára már örülhetett. Ezután ugyan Lukás Fabis szépített, de szinte a középkezdés után Artur Gajdos gyönyörűen kilőtte a jobb felső sarkot és beállította a 4–1-es végeredményt.

A kassaiak maradtak a 10. helyen, szombaton hazai pályán a Zólyombrézót fogadják.

SZLOVÁK NIKÉ LIGA, 19. FORDULÓ
Trencin–FC Kassa 4–1 (Gong 6., Kruzliak 43. – öngól, Holly 58., Gajdos 71., ill. Fabis 70.)
Kiállítva: Golikov (5., FC Kassa)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik