Kirúgott valaki, aki keveset tud a futballról – Mourinho

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.02.15. 17:10
SS Lazio v AS Roma - Coppa Italia
José Mourinho már a visszatérésre készül (Fotó: Getty Images)
A Romától menesztett José Mourinho egy interjúban biztosított mindenkit, hogy hamarosan visszatér a kispadra, méghozzá még nagyobb lelkesedéssel és energiával. Arról is beszélt, hogy olyasvalaki távolította el a „farkasoktól”, aki keveset tud a futballról.

Mint ismert José Mourinhót január 16-án, a Milan ellen elszenvedett vereség után állították fel a Roma kispadjáról, azóta munkanélküli, várja az ajánlatokat és olvassa a róla szóló híreket. A portugál sztáredző nyilvánosan eddig hallgatott a távozása körülményeiről, most azonban a Football.com nagyköveteként adott interjúban megtörte a csendet, és a tőle megszokott módon nem fogta vissza magát: „Az európai sorozatok a végéhez közelednek, én pedig nem lehetek ott a véghajrában. Ám nem azért, mert kiestem volna a csapatommal, hanem azért, mert valaki, aki keveset tud a futballról, kirúgott engem. De ilyen az élet” – panaszkodott a legendás szakember.

Mourinho az interjúban beszélt arról is, hogy bár most nincs munkája, idő kérdése, és visszatér a kispadra: „Az élet tele van hullámvölgyekkel, azonban a váratlan és igazságtalan elbocsátás ellenére én továbbra is fejlődök. Visszatérek, méghozzá még nagyobb lelkesedéssel és energiával” – mondta.

A portugál távozása után a klub élő legendája, Daniele de Rossi vette át a Roma irányítását. A váltás úgy fest, megváltoztatta a fővárosiak dinamikáját, a csapat ugyanis első három meccsét megnyerte az új edzővel, és csak az Internazinale elleni rangadón maradt alul, ráadásul játékban is mutatott fejlődésre utaló jeleket. Mourinho sem unatkozott az elmúlt napokban, menesztése után számos csapattal szóba hozták már, legutóbb például a Bayern Münchennel, amely szerdán 1–0-s vereséget szenvedett a Lazio otthonában a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzésén, emiatt bizonytalanná vált az amúgy is sokat bírált vezetőedző, Thomas Tuchel pozíciója.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik