DAC: Vitális szerint nem lehetnek elégedettek

DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
Vágólapra másolva!
2024.02.26. 10:26
Vitális Milán remekül játszott, de a gólszerzés nem jött össze a Zólyombrézó ellen (Fotó: dac1904.sk)
A Niké Liga alapszakaszának utolsó előtti fordulójában a DAC 0–0-s döntetlent ért el a Zólyombrézó otthonában. Ugyan a dunaszerdahelyiek egy pontot szereztek, ez még nem elég arra, hogy bebiztosítsák a helyüket a felsőház rájátszásában, még minimum egy pontot kell szerezniük a Zsolna ellen.

„Ha összevetjük a két félidőt, akkor igazságos a döntetlen. Az első negyvenöt percben nem játszottunk jól, a szünet után szerintem eldönthettük volna a három pont sorsát. Nem vagyok elégedett a vasárnap este mutatott teljesítménnyel. Egy egészen más találkozó volt, mint a múltheti, nagyszombati mérkőzés. A meccs első felében ők nyomtak, mi csak később ébredtünk fel. Fizikálisan nehezebb meccs volt, de nem tudom megmondani, hogy ez lett volna-e az oka a gyengébb teljesítményünknek. Vissza kell néznünk a találkozót és tanulnunk kell belőle” – mondta a találkozó után a Nemzeti Sportnak Vitális Milán, aki ismét magas, a tízes skálán 7,5-ös osztályzatot kapott. 

A magyar játékos ismét kitűnt az egyéni párharcokban, és a második félidő elején volt egy remek szólója is. Négy játékoson keresztül hámozta át magát, lövése kevéssé a jobb kapufa mellett szállt el. „Éreztem, hogy alig van helyem és a védő lábai között kell elrúgnom a labdát, viszont egy kicsit kisodróttam és nem tudtam kapura irányítani. Remélem, legközelebb pontosabban célzom” – idézte vissza a magyar U21-es válogatott, aki többször is említette, hogy nagyon sajnálja a vasárnapi pontvesztést. „Így szombatra maradt a döntést. Hazai pályán a Zsolna ellen kell bebiztosítanunk a helyünket a felső házban. De ez a meccs most háttérbe szorul, mivel szerdán Szlovák Kupameccs vár ránk a Rózsahegy ellen, ahol a tét az elődöntő“ – zárta gondolatait le Vitális Milán.

A Dunaszerdahely mestere, Xisco Munoz nagyon intenzíven élte meg a találkozót, már az első félidőben többször látszottak rajta az elégedetlenség jelei. „A mai meccsen is láttuk, hogy sok dologban kell még javulnunk. Az eredménynek örülök, az első félidőnek viszont nem annyira, mert tudom, hogy ennél jobban is tudunk játszani. Értem, hogy nyomás alatt nem könnyű, ezért továbbra is keményen kell dolgoznunk. Nagyon kiélezett a bajnokság, hiszen az alapszakasz utolsó körében dől csak el, kik jutnak a legjobb hat közé. De mi vagyunk a DAC, és tudjuk, milyenek az elvárások velünk szemben, amiknek meg kell felelnünk. Meg kell dicsérjem a játékosaimat, ez volt a hetedik meccsem, és ezalatt még csak három gólt kaptunk. Ez volt az ötödik olyan találkozó, amikor nem tudták bevenni a kapunkat” – értékelt a spanyol edző.

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
21. FORDULÓ
FK Zeleziarne Podbrezová (Zólyombrézó)–DAC 0–0
Zólyombrézó, Zelpo Aréna, 1517 néző. Vezette: Kralovic
Podbrezová: Rehák – Bartos, Bakala, Mielke – Kovacik, Chyla (Fasko, 68.), Bajo, Sanusi (Okunola, 84.) – Paraj – Kabongo (Talakov, 73.), Assinor (Galcík, 84.). Vezetőedző: R. Skuhravy
DAC: Popovics – Gruszkowski (Mendez, 66.), Kacharaba, Brunetti, Andzouana – Jürgens (Kácer, 83.), Dolcek (Yapi, a szünetben), Dimun, Vitális – Ramadan (Gavric, 78.), Koné (Barisic, a szünetben). Vezetőedző: Xisco

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik