Ez igen, a Sepsi hat góllal küldte haza a Poli Iasit!

Vágólapra másolva!
2024.01.19. 16:05
null
A román Superliga 22. fordulójában a Sepsi OSK 6–0-ra megverte odahaza a Poli Iasit.

 

ROMÁN SUPERLIGA
22. FORDULÓ
Sepsi OSK–Poli Iasi 6–0 (2–0)
Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, 2287 néző. V: Cojocaru
Sepsi OSK: Niczuly – Otelita, Ciobotariu, Kecskés (Balasa, 75.), Stefan – Jonathan Rodríguez (Gheorghe, 75.), Paun – Stefanescu, Matei (Aganovic, 59.), Varga R. (Kallaku, 59.) – Debeljuh (M. Rondón, 83.). Vezetőedző: Bernd Storck
Politehnica Iasi: Lung – Martac (T. Todoroszki, a szünetben), F. Ilie (Buhenna, a szünetben), Katanec, Ispas – Jatobá, Itu (Allanzinho, 64.), Marchioni, R. Ion – Gheorghita (Stefanovici, 74.), Harrison (Bus, 81.). Vezetedző: Leo Grozavu
Gólszerző: F. Ilie (19. – öngól), Matei (35. – 11-esből), Paun (42.), Kallaku (63.), Stefanescu (84.), Balasa (88. – 11-esből)

Zuhogó esőben indult újra Sepsiszentgyörgyön a romániai futballélet, ám a pályán a gólok is zuhogtak a vendég Poli Iasi kapujába. A Kecskés Ákossal és Varga Rolanddal felálló Sepsi OSK játéka ugyan lassan pörgött fel a téli szünet után, de az ellenfél védőinek megkésett karácsonyi ajándékaival kíméletlenül élt a székelyföldi csapat. 

Az első lövés ugyan még a hazai kapura ment Shayon Harrison részéről, a Sepsi húsz percig csak kereste a fogást a vendégek védelmén. Viszont az első lövéséből gól született, bár a jobbról a hosszú sarkot megcélzó Marius Stefanescu aligha számított a labdát saját kapujába bikázó Florin Ilie közbelépésére. Negyedórával később a jászvásári védő Varga mellett felugorva ért könyökkel a labdához, a büntetőből pedig Cosmin Matei növelte a szentgyörgyi előnyt. A Sepsi pedig nem állt le, Gabriel Debeljuh közelről a kapusba lőtt, majd Varga beadása sem találta meg a horvát centert, de a röviden felszabadító Matija Katanec hibáját újabb góllal büntette Nicolae Paun.  

Szünetben hiába cserélte le fél hátvédsorát Leo Grozavu, a Poli vezetőedzője, a Sepsi szétkontrázta a kitámadó, ám kapura csupán szabadrúgásokból veszélyes jászvásári együttest. Silviu Lung kapus nyolc védése ellenére a Sepsi a második félidőben is hármat vágott, ebből az elsőt a Vargát váltó Sherif Kallaku első labdaérintéséből lőtte 15 méterről a bal alsó sarokba – bár a labda ZTE-től a Polihoz igazolt Todor Todoroszkin is megpattant. A Sepsi pedig az utolsó tíz percben sem állt le, Marius Stefanescu előbb hatalmas gólt lőtt 22 méterről a bal sarokba, majd egy újabb büntetőt is kiharcolt, amelyet a Kecskés helyére becserélt Mihai Balasa értékesített.  
 
A Sepsi így kiütéses győzelemmel erősítette meg ötödik helyét a táblázaton, Bernd Storck pedig ötödik romániai bajnokija után is veretlen maradt.


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik