Hollandia: világszinten is felfüggesztették a 86-szoros válogatott szélsőt

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.10. 14:34
null
Marc Overmars eltiltását világszintűvé tették (Fotó: Getty Images)
A holland sportbíróság döntése után a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) világszintű eltiltással sújtotta az Ajax, az Arsenal és a Barcelona 86-szoros holland válogatott szélsőjét, Marc Overmarst – írja a BBC.

Az 50 éves Overmars 2009-es visszavonulása után 2011-ben tért vissza Amszterdamba az Ajaxhoz, amelynél tíz évig volt futballügyi igazgató. Az egykor villámléptű szélső azonban 2022 februárjában kénytelen volt távozni a klubtól azután, hogy több női kollégájának is nem megfelelő üzeneteket küldött.

„Szégyellem magam. Az én pozíciómban ez a viselkedés elfogadhatatlan. Most már késő, de rájöttem. Nem látok más lehetőséget, mint elhagyni az Ajaxot” – mondta Overmars még 2022-ben, majd a belga Royal Antwerp technikai igazgatójaként helyezkedett el.

A holland szélsőt a független holland sportbíróság 2023 novemberében egy év felfüggesztéssel kétéves eltiltással sújtotta, ám a FIFA most azt közölte, hogy Overmars büntetését világszintre is kiterjeszti.

„A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség megerősíti, hogy a Holland Királyi Labdarúgó-szövetség kérésére a Fegyelmi Bizottság úgy határozott, hogy kiterjeszti a Marc Overmarsra kiszabott szankciót, hogy az világszerte érvényben legyen” – írta a FIFA.

A Royal Antwerp cikkünk írásáig nem közölt semmit Overmars sorsáról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik