DAC: a horvát Ivan Dolcek az első téli erősítés

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2024.01.22. 18:18
Dolcek a sárga-kékeké lett (Fotó: Lelkes Ernő / DAC)
Címkék
A 23 éves horvát szélső, Ivan Dolcek a Hajduk Splittől igazolt Dunaszerdahelyre, szerződése 2027. június 30-ig szól a DAC-cal.

 

„Ahogy azt jeleztük, a mostani átigazolási időszak egyik legfontosabb feladata az lesz, hogy minőségi szélsőket hozzunk a klubhoz. Ivan az egyik olyan futballista, akit hosszú ideje figyelünk, rengeteg tapasztalattal a háta mögött érkezik hozzánk. Boldogok vagyunk, amiért egy ilyen típusú szélsővel erősödött a keretünk, gyors és jó fizikai paraméterei vannak” – idézte a DAC honlapja a klub ügyvezető igazgatóját, Jan Van Daelét.

Ivan Dolcek a Dinamo Zagrebnél nevelkedett, majd a Slaven Belupónál mutatkozott be a felnőttek között, mielőtt 2019 júliusában a Hajduk Splithez szerződött. A Hajduknál bemutatkozása alkalmával betalált a máltai Ghizra United kapujába az Európa-liga selejtezőjében, első élvonalbeli gólját pedig a második bajnoki összecsapásán szerezte (az NK Varazdin ellen). Két éve a tavaszt a Famalicao gárdájánál töltötte kölcsönben, a portugál legfelső osztályban kilencszer lépett pályára. A legutóbbi idényt a Sibeniknél töltötte, majd tavaly nyáron visszatért a Hajdukhoz. Összességében 98 mérkőzésen 6 gólt szerzett a horvát élvonalban. Az U18-tól az U23-as válogatottig szerepelt a korosztályos horvát nemzeti csapatokban. A Transfermarkt.com adatai alapján a DAC 325 ezer eurót fizetett a 23 éves játékosért.

Az újpesti Oliver Jürgensen kívül, akinek a góljával a DAC szombaton 1–0-ra legyőzte az osztrák Hartberget, a győri Keresztes Krisztián is a dunaszerdahelyiekkel készül – a már említett Hartberg elleni találkozón a második félidőben játszott.

Lapunk úgy tudja, a 24-éves, 195 centiméter magas játékos iránt, aki ősszel az ETO FC csapatkapitánya volt, több NB I-es csapat és a Vasas is élénken érdeklődik. Keresztes továbbra is a dunaszerdahelyiekkel készül, akiknek Szpirosz Riszvanisz távozása és Csinger Márk súlyosabb sérülése után (csak február végén várható a magyar védő visszatérése), jelenleg – Mateus Brunetti személyében – csak egy bevethető középhátvédjük van, mivel Filip Kasa betegséggel küzd.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik