Győzni tudott idegenben a Sepsi OSK!

Vágólapra másolva!
2023.12.12. 16:00
null
Újabb idegenbeli siker (Fotó: Tókos Csaba, archív)
A román labdarúgó Superliga 16. fordulójában az Otelul Galati otthonában 3–2-re nyert a Sepsiszentgyörgy, amely második román bajnoki mérkőzését is megnyerte Bernd Storck irányításával.

ROMÁN SUPERLIGA
19. FORDULÓ
Otelul Galati–Sepsi OSK 2–3 (1–1)
Galac,
Otelul-stadion, 6000 néző. Vezette: Barbu
Otelul:
Dur-Bozoanca – Adascalitei, Yabre (Ariel López, 70.), D. Lovric, Miguel Silva – Cisotti, Zivulic (Neagu, 70.), Teles (Carjan, 80.) – Maciel, A. Pop (Fatai, 70.), Bodisteanu (An. Rus, 70.). Vezetőedző: Dorin Toma (Dorinel Munteanu eltiltott)
Sepsi OSK: Niczuly – Otelita (Oroian, 76.), Kecskés, Ninaj, Ciobotariu – Alimi, Jonathan Rodriguez (Paun, a szünetben) – Stefanescu (Stefan, 76.), Matei (Gheorghe, 87.), Varga R. (Damascan, 87.) – Safranko. Vezetőedző: Bernd Storck
Gólszerző: Maciel (38.), Carjan (83.), ill. Matei (4.), Stefanescu (64.), Ciobotariu (75.)

Pályán és lelátón is kemény volt a hangulat, a galaci nézők Romániát éltetve fogadták a Superliga „magyar” csapatát, az Otelul játékosai pedig a sportszerűség határát gyakran meghaladó belépőkkel. A Sepsi viszont a játékot uralta, a magasra feltolt hazai védelem mögé belőtt labdákkal alakítva ki helyzeteit.

Cosmin Matei már az első ilyen akciót gólra váltotta a 4. percben, amikor a kapust is kicselezve lőtt a hálóba, tíz perccel később viszont Marius Stefanescu lövését szögletre mentette Cosmin Dur-Bozoanca.

Az első hazai helyzetre több mint félórát kellett várni, Samuel Teles léc alá küldött labdáját ütötte ki Niczuly Roland. A második viszont már bement, Alexandru Pop kapáslövése után a jobb kapufáról pattant Frédéric Maciel elé a labda, aki az üres kapu vágta. Fölénybe került ekkor az Otelul, a félidőt mégis Kecskés Ákos helyzete zárta, aki öt méterről emelte fölé a labdát.

A második félidőben jó negyedórán át csak birkóztak a csapatok, de aztán Stefanescu kétszer is villant: előbb Francois Yabréval lövetett ki híján öngólt, majd egy „robbenéssel” visszavette a vezetést a Sepsinek: jobbról befele cselezve, 16 méterről bombázott a léc alá.

Ezt az előnyt pedig már nem engedték ki a kezükből a szentgyörgyiek, mert Denis Ciobotariu első fejese ugyan még elkerülte a kaput, de Varga Roland szögletét már a hálóba küldte a védő. Kellett ez a gól, mert George Cirjan estében belőtt labdájával visszajött a meccsbe az Otelul, amely a legvégén teljesen kapujának szegezte a Sepsit.

A Kehinde Fatai fejesét hárító felső léc, majd ugyanannál a helyzetnél Niczuly két bravúrja azonban megakadályozta az egyenlítést, így a székelyföldi csapat már csak két pontra van a felsőházi rájátszást érő hatodik helytől.

PERCRŐL PERCRE



90+8. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+7. perc Florin Stefannak is sárga lap, lerántott a felezőnél Neagut.

90+4. perc Vitalie Damascan lerántja a jobb szélen meginduló Macielt. A beadás rossz aztán. Kecskés Ákos reklamált, sárga lap neki.

90+2. perc A korner után Niczuly kétszer is nagyot véd. López és Carjan lőtt közelről, Kehinde meg az ötösről a lécre fejeli a labdát. Majd kap egy sárga lapot reklamálásért a kapus.

90+1. perc Damascan szereli a 16-osra betörő Neagut.

Hat perc a ráadás.

Munteanu mester idegesen dohányzik a lelátón, a VIP-ben a hölgyek unott arccal nyomkodják a telefont, gigászi műkörmökkel.

87. perc Ion Gheorghe Mateit, Vitalie Damascan Vargát váltja a Sepsiben.

85. perc Isnik Alimi sárga lapot kap Neagu felvágásáért.

83. PERC ITT A SZÉPÍTÉS, Maciel most laposan ad be jobbról, csodása, GEORGE CARJAN meg jobbal a bal alsóba lő 10-ről, Ciobotariu mellől. 2–3!

80. perc Silva a léc alá fejelné az ötös bal sarkáról Maciel jobb oldali beadását, de hatalmasat véd Niczuly, robinzonáddal.

80. perc George Carjan váltja Telest.

78. perc Alimit ellöki Ionut Neagu, sárga lap.

76. perc Florin Stefan be, Stefanescu le. Darius Oroian be, Otelita le.

75. PERC EZ MÁR BENT VAN, Varga bal oldali kornerét öt méterről, kissé jobbról a jobb felsőbe fejeli DENIS CIOBOTARIU. 1–3!

70. perc Kehinde Fatai Popot, Ionut Neagu Zivulicot, Ariel López Yabrát, Andrei Rus Bodisteanut váltja.

68. perc
Otelita jobb oldali beadását Ciobotariu három méterről, középről a jobb felső mellé fejeli, milliméterekkel!

64. PERC MARIUS STEFANESCU most nem passzol, hanem nagy gólt lő. Matei passzát két csel után ballal a léc alá vágja középről, 16-ról, nagy erővel. 1–2!

63. perc Öngólhelyzet, Stefanescu jobb oldali beadását a bevetődő Yabre három méterről a jobb alsóba mentené, de hatalmas vetődéssel eléri a labdát a kapus, Dur Bozoanca.

61. perc Diego Zivulic odalép Mateinek, sárga lap a 31 éves szűrőnek. Stefanescu beadása egyáltalán nem veszélyes.

59. perc Kecskés tízről a jobb sarok mellé fejel egy szöglet után. Méterekkel, de beleért egy hazai játékos is még.

55. perc Mezőnyharc, és bizony nem a legjobb fajtából.

53. perc Otelia ellöki a bal szélen meginduló Bodisteanut.

47. perc Matei jobbal kapura lő 18-ról, jobbra vetődve véd a hazai kapus. Otelita remekül készített elő.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. percNicoale Paun be, Jonathan Rodríguez le.

A házigazda előző 6 meccsén 3-szor nyert, kétszer ikszelt. A Sepsi előző 7 idegenbeli meccséből 6-ot elbukott.

Egy kis örökmérleg: 1 meccs, azon egy 1–1, Pavol Safranko és Alexandru Pop góljával.

45+5. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+3. perc Stefanescu beadását Ninaj az ötösre teszi ballal kissé jobbról, a bevetődő Matei a levegőből jobbal a jobb sarok mellé lő. NAGY HELYZET VOLT!

Négy perc a ráadás.

44. perc Jobban játszik a gól után a hazai csapat, de újabb helyzete nincs.

Maciel portugál-francia, sokszoros U-válogatott. Játszott anno a Sporting CP-ben és az FC Portóban is.

38. PERC EGYENLŐ! Cisotti remekül emel az ötös bal sarkára Pop elé, aki tízről jobbal a jobb oldali kapufa tövére lő, a kipattanó FRÉDÉRIC MACIELÉ, aki kissé kissé jobbról, öt méterről jobbal a rövid felsőbe emeli a labdát. 1–1!

36. perc Nyomnak a hazaiak, egy szép csel után kissé balról, 12-ről ballal kapura lő Teles, véd a léc alatt Niczuly, szép robinzonáddal.

30. perc Stefan Bodisteanu kap sárga lapot Kecskés megrúgásáért.

Román válogatottsági rekorder.

Toma főnöke, Dorinel Munteanu 134-szeres válogatott középpályás, játszott a 1. FC Kölnben és a Wolfsburgban, láthattuk őt két-két vébén és Eb-n. Pár kilóval könnyebben. Minden értelemben...

25. perc Dorin Toma kap sárga lapot, reklamált, pedig ziccerben állították meg Matei passza után Stefanescut, a 16-os előtt a kapu felé szaladva. Les. Cisotti lerántotta azonban Stefanescut... A VAR szerint már les volt ekkor.

Toma csak kisebb csapatokat vezetett eddig, főnöke,

23. perc Most Varga rúgja fel a jobbon Cisottit, Silva keresztpassza után. A sértett szabadrúgását kifejeli a kapu elől Ninaj.

22. perc Alimi kegyetlenül odatalpal a jobb szélen Cisottinak, kész csoda, hogy nincs sárga lap.

19. perc Otelita már rendben van, blokkolja Cisotti 16-os előtti lövését. Előtte Cisotti szerelte a beadni akaró Alimit, Varga kornerét követően.

A hazai szűrő, Diego Zivulic ismerős lehet a Diósgyőrből.

15. perc Stefanescu ziccerben, de kissé jobbról, nyolcról ballal gyatrán a kifutó, már leülő kapusba, Cosmin Dur-Bozoancába lő.

12. perc Cusotti jobbról majnem a léc alé emeli a labdát, figyel azonban Niczuly, és elüti azt a léc fölé.

11. perc Ninaj szereli a jobb szélen Macielt, Pop feje is vérzik már, Mateinek a szemöldökéből még mindig dől a vér.

6. perc Cosmin Matei kapott sárga lapot, reklamált.

6. perc Otelita és Pop összefejel, ápolás. Sárga lap is a vendégjátékosnak? Ehhez képest az ő feje vérzik. Nem, nem sárga végül.

4. PERC VEZET IS SEPSI, COSMIN MATEI remek labdát kap Stefanescutól, lefutja a védőket, a gyors Yabrét is, elegánsan kicselezi balra a kapust, és az ötös bal sarkáról jobbal a kapu közepébe passzol. Külsővel: 0–1!

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Tiszta fehérben az Otelul, piros-fehér mezben és piros nadrágban a Sepsi.

Az Otelul megbízott edzője Dorin Toma, mivel Dorinel Munteanu az eltiltását tölti

Több mint öt hét, pontosan 38 nap után sikerült ismét győznie a Sepsi OSK-nak. Fagyos időben, mínusz hét fokban, közel négyezer szurkoló előtt a remekül előkészített talajon 2–1-re legyőzte a Dinamo Bucuresti-et. Bernd Storck, aki pár napja vette át a székelyföldi csapat irányítását, győzelemmel mutatkozott be a román bajnokságban. A három pont megszerzése után a piros-fehérek feljöttek a tizedik helyre és közel került a felsőházi rájátszást érő hatodik hely.

„Sokat mindenen változtattunk, és ez sosem könnyű a játékosoknak, de elégedett vagyok, mert látszik, hogy akarnak tanulni” – mondta Storck.

„Kemény, magasan letámadó ellenféllel játszunk, de tudjuk mit kell tennünk ellene. Kérdés, hogy milyenek lesznek az időjárási körülmények, remélem nem fog havazni” – utalt az elmúlt hét dél-romániai körülményeire a Sepsi OSK német szakvezetője. A klub közösségi oldalain közzétett nyilatkozatában Storck elmondta, hogy elégedett az első két mérkőzésével, mivel a bajnokságban sikerült legyőzni a Dinamót, a Sepsi számára tét nélküli kupameccsen pedig újabb kilenc játékost, köztük fiatalokat is kipróbálhatott.

Bár a galaci együttes eddig inkább kiváló védekezésével lepte meg a ellenfeleit (17 kapott gólja a legkevesebb a mezőnyben), Bernd Storck szentgyörgyi vezetőedző nyílt sisakos összecsapásra számít, két szó szerint futballozni akaró csapat között.

A román Superliga döntetlenrekorderéhez látogat kedd délután a Sepsi OSK, az újonc Otelul Galati eddigi 18 mérkőzéséből ugyanis 11 végződött pontosztozkodással. A két csapat azonos pontszámmal (23) áll, és mivel a felsőházi rájátszást érő hatodik hely öt pontra van tőlük, egy újabb döntetlen egyiknek sem lenne igazán jó.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ OTELUL–SEPSI MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik