Garnacho, Dimarco, Sallai és a többiek – mutatjuk 2023 legszebb góljait!

BALÁZS DÁVIDBALÁZS DÁVID
Vágólapra másolva!
2023.12.31. 10:51
null
Alejandro Garnacho ollózós gólját Márkus Ádám kommentálásában elevenítjük fel (Fotó: Getty Images)
Az év utolsó napján felelevenítjük 2023 legszebb góljait. Szubjektív összeállításunkban megmutatjuk Sallai Roland és Szoboszlai Dominik gyönyörű találatát a magyar labdarúgó-válogatottban, csapatkapitányunk ráadásul a Liverpoolban is nagy gólokat lőtt. Nem maradhatott ki Alejandro Garnacho varázslatos ollózós gólja sem, ahogyan Kylian Mbappé, Harry Kane és Federico Dimarco távoli találata sem.

Kezdjük is rögtön egy szívünknek kedves bombagóllal: Sallai Roland egy perccel a szerbek egyenlítése után lőtte ki káprázatosan a jobb felső sarkot a Puskás Arénában rendezett Eb-selejtezőn.

Szoboszlai Dominik a Montenegró elleni meccsen szerzett vesztes állásnál klasszis gólt szintén a Puskás Arénában.

A magyar válogatott csapatkapitánya négy gólnál jár a Liverpoolban, a legszebbet alighanem a Ligakupában a Leicester Citynek lőtte.

Angliából hoztuk el a következő gólt is: a Manchester United argentin üdvöskéje, Alejandro Garnacho Wayne Rooneyt megidézve ollózott fantasztikus gólt az Everton ellen a Premier League-ben. Könnyen lehet, hogy 2025 januárjában ez a találat nyeri majd el a Puskás-díjat (az idei listán nem szerepelhet).

Most jöjjön néhány távoli gól! Elsőként Federico Dimarco találatát elevenítjük fel, aki az Internazionale színeiben a Frosinone ellen szerzett emlékezetes gólt.

Harry Kane háromszor is eredményes volt a Bayern Münchenben a Darmstadt ellen (8–0). Az angol befejező csatár a második találatát rendhagyóan a saját térfeléről lőtte. Érdekesség, hogy a bajorok mind a nyolc góljukat a szünet után szerezték.

Kylian Mbappé is egy sima meccsen emelte át távolról a kapust. A francia ász a Gibraltár ellen 14–0-ra megnyert Eb-selejtezőn szolgálta ki a nézőket.

Most megmutatjuk azt a három gólt, amely még versenyben van a 15. Puskás-díjért. Az elismerést a FIFA-gálán adják át 2024. január 15-én.

Guilherme Madruga (brazil)
(Botafogo-SP–Novorizontino, 2023. június 27.)

A 23 éves védekező középpályás a brazil másodosztályban, a Novorizontino elleni júniusi meccsen szerzett elképesztő ollózós gólt, ráadásul a tizenhatoson kívülről.

KATTINTSON A VIDEÓRA!

Julio Enciso (paraguayi)
(Brighton & Hove Albion–Manchester City, 2023. május 24.)

Májusban a Premier League-ben szerzett bombagólt a 19 éves támadó, ráadásul a bajnok, BL-győztes Manchester City ellen.

KATTINTSON A VIDEÓRA!

Nuno Santos (portugál)
(Sporting CP–Boavista, 2023. március 12.)

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a rabonás gólok mindig felejthetetlenek. Ilyen gólt lőtt a Sporting 28 éves balhátvédje is márciusban, jó 13 méterről.

KATTINTSON A VIDEÓRA!

Következőnek egy olyan gólt mutatunk meg, amely a Barnsley FC-nél november hónap legszebbje lett. A nem mindennapi gól inkább érdekes, mint szép, viszont az angol harmadosztályú csapatnak három pontot ért. Az más kérdés, hogy Sam Cosgrove 91. percben szerzett találata mennyire volt szabályos.

Végezetül jöjjön egy friss és ropogós bombagól, amelynek ráadásul különleges története van! Szombaton a skót másodosztályban a kiesés elől menekülő Arbroath a kezdő tizenegyen kívül csupán három mezőnyjátékost és egy cserekapust tudott benevezni az éllovas Raith Rovers elleni idegenbeli bajnokira. A vendégek trénere mind a három mezőnyjátékosát beküldte a második félidőre, így egyedül a 32 éves cserekapus,Alasdair Adams maradt a kispadon, aki eddig egy percet sem védett az idényben. Most sem kellett neki, de így is hős lett.

Az 58. percben ugyanis ismét megsérült egy vendégjátékos, így az edző kénytelen volt a cserekapusát beállítani a mezőnybe. Három perccel később aztán kétgólos lett az Arbroath hátránya, ám a 76. percben Adams nem akármilyen góllal szépített.



A kapus gólja után öt perccel büntetőből egyenlítettek a vendégek, és ezzel hatalmas meglepetésre egy pontot megmentettek.

A FELSOROLTAKON KÍVÜL IS VOLT MÉG BŐVEN GYÖNYÖRŰ GÓL 2023-BAN

100 KÁPRÁZATOS GÓL AZ ÉVBŐL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik