Videó: Messi elmondta Zidane-nak, maradt benne tüske a 2014-es vb-döntő miatt

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.11. 14:46
null
Lionel Messi és Zinédine Zidane beszélgetett egymással az adidas reklámfilmjében (Fotó: zidane/Instagram)
Reklámfilmet készített két világbajnok klasszissal, Zinédine Zidane-nal és az immár nyolcszoros aranylabdás Lionel Messivel a két labdarúgó egykori vagy jelenlegi sportszergyártója, az adidas. A jó hangulatú, közel fél órás beszélgetés során a két futballista felidézte a 10-ez mezszámmal kapcsolatos emlékeit és érzéseit, de beszéltek legjelentősebb élményeikről és üzentek a jövő generációjának is.

Az adidas még az október 30-i Aranylabda-gála előtt készítette Zinédine Zidane-nal és Lionel Messivel a beszélgetést, melynek fő témája a 10-es mezszám volt. Mindkét kiválóság megtisztelve érezte magát, hogy a másikkal beszélhet, ugyanakkor sajnálatukat fejezték ki, hogy soha nem játszhattak együtt és egymás ellen sem találkoztak sokat.

A 10-es mezről az argentin Diego Maradonát idézte fel, ugyanis rá rengeteg honfitársa akart hasonlítani, mert igazi példakép volt. Messi arról beszélt, próbálta másolni Maradonát, akit élőben nem látott sokat, ugyanis 6-7 éves volt, amikor Maradona visszatért a Newell’s Old Boyshoz.

A nyolcszoros aranylabdás kifejtette, Maradona mennyire fontos karaktere az argentinoknak, akik generációról generációra próbálják megőrizni a klasszis emlékét.

A francia arról beszélt, szerinte szinte minden labdarúgó legalább egy kicsit szeretne 10-es lenni, mert a csapaton belül általában ő a vezető. Zidane-ra pedig a Marseille egykori uruguayi csillaga , Enzo Francescoli volt nagy hatással, fiát is róla nevezte el.

„Tizenhárom éves voltam, amikor Marseille-ben játszott, mielőtt még Cannes-ban elkezdtem volna focizni. Amikor láttam játszani, azt mondtam: olyan akarok lenni, mint ő. Nagyon elegáns volt, ahogy játszott a labdával és anélkül is” – jegyezte meg a francia.

„Mind viselni akartuk a 10-est. Gyakran már egészen fiatal korunktól kezdve. Azt hiszem, ez ma már kevésbé van így” – vélekedett Messi, akivel egyetértett Zidane, a francia ugyanis megjegyezte, mára a pozíció is megváltozott, a 4–3–3-as és 4–4–2-es felállásban is más szerepköre van ma egy 10-esnek.

„Az az igazság, hogy egyre kevesebb 10-es maradt” – fogalmazott Messi.

„Hála istennek, hogy még játszol” – jegyezte meg erre Zidane, mire az argentin kifejtette, honfitársai számára a 10-es egy olyan játékos, aki kapcsolatot teremt, mint például Juan Román Riquelme vagy Pablo Aimar voltak, utóbbi pedig Messi egyik kedvence volt.

„Úgy gondolom, ma már nem olyan fontos, ki viseli, mint régebben, de nyilvánvalóan különleges a 10-es mez” – vélekedett Messi, míg Zidane szerint extra nyomás is lehet ez a mezszám.

Az argentin a Paris Saint-Germainben a 30-asban játszott, s elmondta, egy kicsit hiányzott is neki a „saját száma”, melyet Barcelonában és az argentin válogatottban is viselt.

„De a 30-as is különleges volt számomra, mert ebben kezdtem el játszani” – emlékeztetett a nyolcszoros aranylabdás, akit Zidane egy szóval jellemzett: „Varázslat”.

A francia kiemelte: nem minden nap találkozik Messivel, ezért különösen fontos neki, hogy elmondhassa, mennyire nagyra tartja az argentint.

„Ez tiszta varázslat. Varázslat, amit azelőtt csinál, mielőtt megkapja a labdát, mert már tudja, hogy mit kell tenni” – fogalmazott Zidane, akit Messi a történelem egyik legjobb labdarúgójának tart és sokáig figyelte őt Madridban. Az argentin hosszasan méltatta Zidane-t, majd arról beszélt, hogy a franciák is világbajnokok voltak tele kiváló játékossal.

„De ő más volt, mint a többiek, ő volt a 10-es. Még akkor is, ha Madridban nem 10-esben játszott, ő jelentette a különbséget” – hangsúlyozta Messi.

Zidane a beszélgetés során elmondta a különös történetét annak, hogyan kapta meg az 5-ös mezt a Real Madridban, majd Messi kérdésére elmondta, Paolo Maldini és Lilian Thuram voltak a legkeményebb ellenfelei.

A két világbajnok – és fináléban is gólt szerző – labdarúgó egyetértett abban, hogy a legjobb érzések közé tartozik gólt szerezni a vb-döntőben, ugyanakkor arra a kérdésre, hogy ha újrajátszhatná élete bármelyik mérkőzését, melyik lenne az, Messi elmondta, hiszi, hogy minden okkal történik, de a 2014-es világbajnoki döntő miatt maradt benne tüske, melyet a 2022-es katari diadal nem tudott teljes mértékben feledtetni.

Zidane és Messi a beszélgetés végén egy-egy aláírt mezt cseréltek egymással.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik