Topligák: a BL-ben is szerepel a nagy bajnokságok legkisebb városa

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.07. 12:03
null
A Lens az öt topliga legkisebb városból érkező csapata (Fotó: Getty Images)
A Bajnokok Ligájában is szerepel az öt európai topliga, azaz az angol, a francia, a német, az olasz és a spanyol élvonal legkisebb népességű városa – derült ki a Transfermarkt gyűjtéséből.

Az átigazolásokra, illetve a labdarúgók és klubok piaci értékeire szakosodott oldal szerint az öt topliga legkisebb városa a 32 ezer fős Lens, melynek labdarúgócsapata az előző kiírásban ezüstérmes lett a Ligue 1-ben, így most a Bajnokok Ligájában is vitézkedik, kerete 213 millió eurót ér.

A francia csapatot második helyen a 36 ezer lakosú (Sinsheim), Szalai Attilát foglalkoztató német Hoffenheim követi, harmadikként Monaco szerepel a maga 37 ezres lakosságával, majd három olasz következik, a 41 ezres Sassuolo, a 43 ezres Frosinone és a 49 ezres lakosú Empoli, de az első tízben szerepel még a Bundesliga-újonc Heidenheim (49 ezer fő) és a francia Lorient (57 ezer fő), a La Ligából egyedüliként az 51 ezer lakosú Villarreal, a Premier League-ből pedig a 78 ezres Burnley szerepel a listán.



Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) égisze alá tartozó országok élvonalbeli labdarúgócsapatai közül a legkisebb település az északír Loughgall a maga 282 lakosával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik