Szlovák Kupa: a DAC hozta a közelezőt az Igló otthonában

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2023.11.07. 16:22
null
Fotó: Facebook/DAC 1904
A DAC a Szlovák Kupa nyolcaddöntőjében csapnivaló első félidő után Vitális Milán két gólpasszának is köszönhetően 3–0-ra győzött a másodosztályú Igló otthonában, s gond nélkül továbbjutott.

Apénteki, Kassa elleni győztes összecsapáshoz képest avendégek mestere, Adrián Gula csak egy helyen változtatott akezdőcsapaton: Milan Dimun helyett Miroslav Kácer lépett pályára. Ahazai klub számára fociünnep volt amai nap, akorai kezdés miatt főleg iskolás gyermekek jöttek ki a meccsre, de egy kutya is helyet foglalt a lelátón a gazdájával.

Avendégszektorban hatan voltak, akik nem hittek az első félidőben aszemüknek, s a játék helyett inkább a Magas-Tátra behavazott hegycsúcsaiban gyönyörködhettek.

A hétvégén Kassán simán diadalmaskodó vendégcsapat ugyanis nem tudott helyzetet kidolgozni amásodosztályban az utolsó, eddig csak két pontot szerző hazai Igló ellen. Gyakran úgy tűnt, mintha adunaszerdahelyi játékosok ma találkoztak volna először egymással. Sok volt a rossz passz, elképzelés nélkül játszottak – sőt, közvetlenül aszünet előtt egy hiba után Vladiszlav Vakulinszkij maga vezethette rá alabdát Alekszandar Popovicsra, de adunaszerdahelyi kapus megmentette csapatát agóltól.

A második félidőben Gula mester pályára küldte Milan Dimunt és Vitális Milánt, s egyből megváltozott a játék képe. Az 56. percben a magyar játékossal szemben szabálytalankodtak a hazai védők, a játékvezető előnyszabályt ítélt, Fernand Gouré 18 méteres lövését pedig bevédte a hazaiak kapusa. Tíz perc múlva az U21-es magyar válogatott labdarúgó ügyesen ugratta ki Alex Cermákot, aki kilőtte a jobb felső sarkot. Ezután Mateus Brunetti kétszer a kapufát találta el, majd a 78. percben gyors ellenakció után Matej Trusapontot tett a találkozó végére, eldöntve a továbbjutást.

„Az első félidőben is domináltunk, csak akkor nem jöttek a gólok, az utolsó passzok, hiányoztak a keresztlabdák – kezdte az értékelést lapunknak Vitális Milán. – Nem voltam a szünetben az öltözőben, mivel már az első negyvenöt perc lefújása után jelezte a szakmai stáb, hogy pályára lépek. Szerintem a mester higgadt volt, tudta, hogy előbb-utóbb kiszakad a gólzsák. Nekem csak annyit mondott tömören, hogy adjak bele száz százalékot, dolgozzak, élvezzem a játékot. Nagyon örülök, hogy sikerültnegyvenötpercet játszanom, két gólpasszt is adtam. A legfontosabb azonban az, hogy továbbjutottunk. Megyünk tovább az úton, meg szeretnénk nyerni a Szlovák Kupát.”

SZLOVÁK KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Spisska Nova Ves (Igló, II.)–DAC 0–3
DAC: Csinger Márk végigjátszotta a mérkőzést, Vitális Milán a szünet után lépett pályára, két gólpasszt adott, Veszelinov Dániel nem lépett pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik