Szoros lett a vége, de megverte a DAC a Zólyombrézót

Vágólapra másolva!
2023.10.08. 17:30
null
Fotó: Facebook/DAC 1904
A Niké Liga 10. fordulójában a DAC 3–2-re megverte odahaza a remek formában lévő Zólyombrézót.

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
10. FORDULÓ
DAC–Podbrezová 3–2 (1–0)
Dunaszerdahely,
MOL Aréna, 5184 néző. V: Ivan Kruzliak
DAC:
Popovics – Alex Pinto, Kasa, Csinger, Andzouana (Alex Mendez, a szünetben) – Kácer, Dimun, Ramadan (Herc, 74.) – Trusa (Gruszkowski, 67.), Gouré (Riszvanisz, 90.), Gavics (B. Barisic, 90.). Vezetőedző: Adrián Gula
Zólyombrézó: Ludha – Oravez, Gresák (Sanusi, 58.), Bartos – Kovácik, Paraj, Bajo (Spyrka, 58.), Bakala (Datko, 72.), Blahut – Kabongo (Okunola, 72.) – Assinor (Galcík, 58.). Vezetőedző: Román Skuhravy
Gólszerző: Gavrics (42.), Trusa (52.), Gruszkowski (75.), ill. Sanusi (82.), Galcík (89. – 11-esből)

ÖSSZEFOGLALÓ

Valószínűleg a dunaszerdahelyi mester, Adrián Gula a múlt heti vereség után sem változtatott volna a megszokott kezdőcsapaton, mivel azonban Ales Cermák nem épült fel a sérüléséből, Ammar Ramadan futott ki a pályára helyette.

Míg szombaton még igazi indián nyár volt Dunaszerdahelyen, a találkozó kezdetére lehűlt a levegő. Azonban nem csak a hűvös idő volt az oka, hogy a MOL Arénába szemmel láthatóan kevesebben látogattak ki, mint legutóbb, a Felvidéken ugyanis a hetedik hely csalódást jelent.

Az első taps a nyolcvanas évek DAC-elnökének, Santa Imrének szólt, aki az elmúlt napokban ünnepelte a 75. születésnapját.

Bánhatja mindenki, aki a vasárnap estét nem a MOL Arénában töltötte. ugyanis messze az idény legjobb találkozóját látta az 5184 néző.

Az első veszélyes fejes Fernand Gouré nevéhez fűződik, majd a másik oldalon az ex DAC-os Matej Oravec közeli lövését védte nagy bravúrral védte Alekszandar Popovics. Lüktető volt a meccs, hol az egyik, hol a másik oldalon alakult ki helyzet.

A félidő közepén a vendégek már gólt kiáltottak, de a sárga-kékek mezében ott van Csinger Márk. A magyar U21-es válogatott önfeláldozóan a gólvonalról vágta ki a labdát.

Fél óra játék után egy szemre is gyönyörű támadás futott végig a pályán, azonban a labda elcsorgott a vendégkapu gólvonala előtt. A másik oldalon pedig ismét a hazaiak 23 éves portása mutatta meg a tudását.

Ahogy közeledett a szünet, úgy pörgött fel maximumra a DAC. Egy kavarodás után előbb Alex Pinto a felső lécet találta telibe, majd nemsokára ismét a vendégkapu elé került a labda, és Zseljko Gavrics közelről megszerezte a hazaiaknak a vezetést.

Ezután a találkozó játékvezetője, a szerdán az Old Traffordon a Manchester United–Galatasaray Bajnokok Ligája-meccsen bíráskodó Iván Kruzliak hosszú ideig videón nézte vissza a találatot. Jó két perc után a dunaszerdahelyiek örömére középre mutatott.

A szünet sem törte meg a csapatok jó formáját.

Előbb Assinor Osiel lőtt mellé, majd Matej Trusa használta ki a vendégvédelem megingását, és már kettővel vezetett a DAC. A vendégek azonban nem adták fel, csak Popovicsnak köszönhetően nem akadt be René Paraj lövése a felső sarokba. Az utolsó negyed óra elején Konrad Gruszkowski már háromgólos előnyt biztosított be a hazaiaknak.

Ennek ellenére nagyon izgalmas voltak az utolsó percek. Előbb Ridwan Sanusi szépségdíjas góllal szépített, majd egy VAR-ozás után Roman Galcík büntetőből 3–2-re módosította az eredményt – ez lett a végeredmény is.

PERCRŐL PERCRE

90+7. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+5. perc Barisic megindul, vált Kácerrel, majd jobbal a bal alsó mellé lő 13-ról. A visszafutó Paraj blokkolt, háttal.

Hat perc a ráadás!

90. perc Hazai cserék, Gavrics és Gouré le, Bartol Barisic és Jorgosz Riszvanisz be. Két csatár le, védő és csatár be.

89. PERC ROLAND GALCÍK ballal a léc alá lő nagy erővel, Popovics jobbra el. A vendégmester nem mert odanézni... 3–2!

88. perc Na, így szoros lesz a vége, Gavrics kezezett a 16-oson belül. A VAR szerint is.

82. PERC EZ IGEN, Blahut passza után kissé balról, 19 méterről RIDWAN SANUSI jobbal irgalmatlan nagy gólt lő a bal felső sarokba! Nagyon elsült a nigériai fiatal lába: 3–1!

77. perc Nagyot véd a léc alatt Popovics Paraj fejese után, aki egy kornert követően maradt üresen az ötös jobb sarkán.

A lengyel szélsővédő első gólja a DAC-ban.

75. PERC RÁÉREZTEK, MERT ELDŐLT A MECCS, Gavrics bal oldali beadását Herc Parajba fejeli, aki kezez is, de mindegy, mert KONRAD GRUSZKOWSKI ballal a jobb felsőbe lő a 11-espontról. 3–0!

74. perc Christián Herc mosolyogva be, Ramadan mosolyogva le.

72. perc Kettős csere a vendégeknél: Bakala és Kabongo le, Samuel Datka és Lekan Okunola be. Két szélső a pályán.

70. perc Kabongo kicselezi Csingert és a két szűrőt is, ballal a bal alsó mellé lő aztán 17-ről, picit jobbról.

67. perc Konrad Gruszkowski be, Trusa le, szélsőcsere.

A hivatalos nézőszám:5184.

63. perc Ez igen, Spyrka jobbal a jobb felsőbe lőne a 16-os jobb sarka elől, vetődve véd Popovics!

62. perc Mikulás-csomagot kap Trusa, de nem örül neki. Mikulás Bakala meg sárga lapot kap a belépőért. Ápolás a pályán.

61. perc Mendez beadása aztán kapuscsemege.

60. perc Trusa jobbról laposan középre ad, Gouré jobbal 14-ről egy védőbe lő. Nem volt kéz.

58. perc Jozef Spyrka Bajót, Ridwan Sanusi Gresákot, Roland Galcík meg Kassinort váltja a vendégeknél. Karmester és két szélső a pályán szűrő, szélső és védő helyett, Skuhravy mester nem viccel.

Paraj hibája is kellett a gólhoz, az ötös előtt fejjel tisztázhatott volna, de rossz helyre tolta a labdát.

52. PERC EZ MEG GÓL, Csinger megnyer két fejes párbajt is a 16-os előtt, Dimun előrefejeli a labdát középről, MATEJ TRUSA jobbal a jobb alsóba lő hat méterről, picit jobbról. 2–0!

50. perc Helyzet, Kabongo remek passzát nem éri el Csinger, de ballal a jobb alsó mellé lő 12-ről, picit balról.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Alex Mendez be, Andouana az öltözőben maradt.

Egy kis örökmérleg! 17 mérkőzés, 10 DAC-os és 5 zólyombrézói sikerrel, 24, ill. 15 rúgott góllal.

E párharc legjobb góllövői a közelmúltból:
Szarka Ákos 6
Blazej Vascák 3
Vakoun Bayo 2
Nikola Krsztovics 2
Milan Dimun 2

45+4. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLILDŐ!

Három perc a ráadás.

ÉS GÓL A GÓL, MONDJA A VAR.

Igen ám, de lökte Kasa Oravecet. Picit igen. Nyújtott kézzel.

Fotó: Duducz Tibor
Fotó: Duducz Tibor

42. PERC VEZET A DAC! Kácer emelését Gouré elől az ötös bal sarka, de egyben ZSELJKO GAVRICS elé fejeli Oravec, a szélső ballal a kapu közepébe lő félmagasan. Aki lesen volt a támadás indulásakor, de ellenféltől kapta aztán a labdát. 1–0!

41. perc Pinto a lécre lő öt méterről egy remek támadás végén.

41. perc Marek Bartos kap sárga lapot, felrúgta a felezőnél Kasát.

40. perc Gresák bal oldali, ballábas szabadrúgását hétről a bal alsó mellé fejeli Kabongo.

35. perc Kovácik az ötös jobb sarka elől kapura lő Kabongo passzából, jobbra vetődve véd Popovics. Assinor megy el a jobb szélen, veszélyes, lapos beadását a léc fölé kanalazza az ötösöről Kasa.

34. perc A ghánai légiós, Assinor egy csel után borzalmasan találja el a labdát az ötös jobb sarkán.

33. perc Trusa jobb oldali, jobblábas beadása majdnem beakad a túlsó felső sarokba, de csak majdnem.

31. PERC Kimarad, Ramadan jobbról jobbal remekül ad középre, lőne már az üresen tátongó jobb alsóba Andzouana, de szereli őt becsúszva az utolsó pillanatban Kovácik.

28. perc Miroslav Kácer kap sárga lapot. Kezezett.

24. perc Csinger, mekkora mentés! Kácer rossz passza után helyzetben Kabongo, jobbal hétről a bal alsóba emelné a kifutó kapus fölött a labdát, de Csinger futás közben megfordul, és jobbal kivágja a labdát, becsúszva, visszafelé.

Fotó: Duducz Tibor
Fotó: Duducz Tibor

19. perc Andzouana ütempasszát nem lövi el Gavrics a 16-osról, közbelép Bakala.

9. perc Kabongo a 16-os jobb sarkáról jobbal nem sokkal lő a jobb alsó mellé. A szélső 20 éves, cseh U-válogatott, kongói köztársaságbeliek a szülei. A Sparta Praha neveltje.

8. perc Nagy védés, Popovics kirúgja ballal a bal alsó sarok elől Oravec az ötös bal sarkáról jövő jobblábas próbálkozását.

Remek a hangulat, de jó 5000 néző van csak, kevesebb, mint a múlt héten.

5. perc A kapusé lesz Trusa jobb oldali beívelése után Andzouana hatméteres, középről jövő fejese. Ami a léc alá tartott, de középre.

4. perc Trusa jobb oldali beadása lábáról a bal, azaz a rövid felső mellé pattan. Ramadan kornere veszélytelen.

1. perc Trusa lekönyökli Brahutot, ápolás.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta sárgában, a vendégek tiszta fehérben.

Fotó: Duducz Tibor
Fotó: Duducz Tibor

Az élcsoport: 1. Trencin 22 pont (9 mérk.), 2. Podbrezová 19 (22–12, 9), 3. Zilina 19 (23–17),
...7. DAC 14 (9)

A hazaiaktól Cermák, Urblík és Záhradník sérült.

„Egy biztos, többre számítottunk, a hetedik hely nem a DAC-hoz méltó – mondta lapunknak Csinger Márk, a DAC magyar U21-es válogatott középhátvédje. – Bízom benne, hogy tanultunk a Nagyszombat elleni vereségből. A Zólyombrézó egészen más csapat. Háromvédős a rendszere, aktív, igyekszik játszani a focit. Fel kell venni vele a harcot, mindent meg kell tennünk a győzelemért.”

A dunaszerdahelyiek gépezete továbbra is akadozik, nem sikerült pótolni a csapat gólzsákját,
Nikola Krsztovicsot és vezéregyéniségét, Kalmár Zsoltot sem.

Az ingadozó formát mutató dunaszerdahelyiek visszatérnének a győzelem útjára.

„Az első félidőben gyorsak voltunk, ki tudtuk használni a területeket, volt is két jó lehetőségünk, amit a kapus megfogott. A második játékrész elején egy pontrúgásnál nem figyeltünk eléggé, és gólt kaptunk. Ezután hiányoltam a nyugalmat és a pontosságot. Mérges vagyok, hogy nem tudtunk legalább egyenlíteni. Türelmetlenek voltunk, s ha már kecsegtető helyzetbe kerültünk, akkor hibáztunk a befejezésnél” – nyilatkozta Adrián Gula, a DAC vezetőedzője.

Míg az első félidőben a DAC hat lövéséből három kapura ment, a fordulás után az egyik próbálkozás után sem kellett a vendégek kapusának beavatkozni.

„Az első negyvenöt perc döntött. Kihagytuk a helyzeteket, amelyeket értékesíteni kellett volna. Az ellenfél egyszerű focit játszott, beálltak és kontrázot. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy benyomjuk az ellenfelet és gólt szerzünk. Sajnos nem így lett. A Nagyszombat egy rögzített helyzet után betalált, ez megzavart minket. A vendégek még jobban visszaálltak s még nehezebb dolgunk volt. Nagyon sajnáljuk, hogy megszakadt a jó sorozatunk. Jövő héten mindenképpen javítanunk kell” – mondta Csinger Márk, aki továbbra is nagyon jó formában játszik, vasárnap ismét a hazai csapat legjobbja volt, ezt a statisztikai mutatók is alátámasztják.

Mint arról beszámoltunk, a Dunaszerdahelyi AC 1–0-ra kikapott a Spartak Trnavától (Nagyszombat) a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Niké Liga) 9. fordulójában, ezzel a csallóközieknek megszakadt a három mérkőzésből álló győzelmi sorozata. A DAC magyar védője, Csinger Márk szerint a kihagyott helyzetek miatt szenvedtek vereséget.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A DAC–PODBREZOVÁ MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik