Liga 2: fiatal cserejátékos góljával nyert a Csíkszereda

Vágólapra másolva!
2023.10.21. 12:19
null
A Csíkszereda legyőzte az Unireát (Fotó: Pál Zoltán/FK Csíkszereda)
Sikeres csere hozta meg az FK Csíkszereda sikerét szombat délelőtt a román másodosztályban, a székelyföldi csapat a dési Unireát győzte le hazai pályán.

 

Az első kilenc fordulóban hatszor, illetve hétszer betaláló két csapat nyílt sisakos küzdelme sok helyzetet hozott, de a kihasználás egyik oldalon sem igazán ment. Az elején a désiek főleg fejjel veszélyeztettek, a csíkiek pedig átlövésekből, Szabó Bálint éles szögből még a kapufát is eltalálta. A legnagyobb ziccernél Nistor Ákos lövését a kapus, míg Magyari Szilárdét a gólvonalon álló vendégvédő mentette.

Szünet után Peter Gál-Andrezly is megdöngette az Unirea kapufáját, Csürös Attila pedig tökéletes helyzetben a kapusba vágta a labdát. A 66. percben becserélt, 19 éves Bakos Ervin viszont tökéletesen lőtte ki 23 méterről a jobb alsó sarkot, a hátralevő időt pedig sikeresen kibekkelte a szeredai csapat, amely ezzel a győzelemmel a táblázaton is nagyot ugrott előre: 13 ponttal a nyolcadik helyen áll.

Az FK anyaországi játékosai közül a csapatkapitány Kelemen Dávid végigjátszotta a mérkőzést, Szabó Bálintot félidőben váltotta Nagy János, Babati Benjámin és Makrai Gábor pedig a 60. percben állt be. Jelena Richárd végig a kispadon ült, Pintér Bencét nem nevezték a találkozóra.

LIGA 2
10. forduló

FK Csíkszereda–Unirea Dej 1–0 (Bakos 71.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik