Liga 2: először nyert idegenben a Csíkszereda

Vágólapra másolva!
2023.10.28. 12:36
null
Fotó: Pál Zoltán/FK Csíkszereda, archív
Kezd formába lendülni az FK Csíkszereda a román másodosztályban, a CSM Alexandria otthonában aratott első idegenbeli sikerével a székelyföldi csapat 10 pontot szerzett legutóbbi négy mérkőzésén.


Az első fél órában a hazai csapat volt veszélyesebb, de a kapujából időben kimozduló Gyenge Szilárd rendre megállította a támadókat. A legnagyobb helyzetek szünet előtt, fél percen belül jöttek mindkét oldalon, de míg az egyedül kilépő Petre Simon a csíki kapu fölé vágta a labdát, a múlt héten Dés ellen győztes gólt szerző Bakos Ervin 17 méteres lövése után pedig egy védő lábán gellert kapva vágódott a léc alá a labda.

A második félidő forgatókönyve is hasonlóan alakult, csak Gyengének még több dolga akadt. Három bravúros védés mellett egy Peter Gál-Andrezly lábán felpördülő átlövéssel szemben már ő is tehetetlen volt, de az utolsó negyedóra ismét a szeredai együttesé volt. A győztes gólt a csereként beállt játékosok hozták össze: Balogh Szilárd balról visszafejelt labdáját Jelena Richárd 11 méterről, a lábak sűrűjében lőtte a hosszú alsó sarokba.

Az FK anyaországi futballistái közül Kelemen Dávid végigjátszotta a mérkőzést, a gólpasszt adó Makrai Gábort a győztes találatot elérő Jelena váltotta a 65. percben, míg Nagy Jánost a 73. percben cserélték le. Pintér Bence és Szabó Bálint végig a kispadon ült, Babati Benjámint pedig nem nevezték a találkozóra.

ROMÁN LIGA 2
11. FORDULÓ
CSM Alexandria–FK Csíkszereda 1–2
(Perju 58., illetve Bakos 41., Jelena 76.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik