Kasa kiállítása után összeomlott, s öt gólt kapott a DAC Zsolnán

Vágólapra másolva!
2023.10.21. 17:54
null
Zsolnán vendégszerepelt a DAC (Fotó: Duducz Tibor)
A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Niké Liga) 11. fordulójában a DAC az MSK Zilina (Zsolna) otthonában lépett pályára, s 5–1-es vereséget szenvedett.

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
11. FORDULÓ
Zilina–DAC 5–1 (3–1)
Zsolna, Pod Dubnom Stadion, 2562 néző. Vezette: Peter Kralovic
Zilina: Belko – Leitner, Ndjeungoue, Minárik – Rusnák (Javorcek, 63.), Gidi (Kopas, 81.), Adang (Sauer, 63.), Bari – Bille, Jambor (Bikoula, 81.), Duris (Il'ko, 74.). Vezetőedző: Jaroslav Hynek
DAC: Popovics – Pinto (Mendez, a szünetben), Kasa, Csinger, Andzouana – Ramadan (Herc, a szünetben), Dimun, Kácer – Trusa (Veselovsky, 79.), Gouré (Niarhosz, 67.), Cermák (Brunetti, 35.).
Vezetőedző: Adrián Gula
Gólszerző: Jambor (15. – 11-esből), Leitner (23.), Duris (41., 73.), Rusnák (62.), ill. Csinger (20.)
Kiállítva: Kasa (15.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az októberi válogatott szünet után aZsolna ellen zárta aDAC aNiké Liga alapszakaszának első felét, amely a csallóközi klub egyik legkellemesebb ellenfelei közé tartozik. APod Dubnom stadion műfüves gyepén úgy lépett pályára asárga-kék csapat, hogy az előző tizenegy meccsén veretlen maradt asárga-zöldek ellen.

Több vendégjátékos ismerős környezetben szerepelt, mint például Filip Kasa és Miroslav Kácer. A DAC-ot irányító Adrián Gula öt idényt töltött Zsolnán, bajnoki címet és kupagyőzelmet is szerzett acsapattal.

Ami a játékosok egészségi állapotát illeti, nem jól jött ki aDAC aszünetből. Négyen is megsérültek aGyőr elleni felkészülési meccsen (Zseljko Gavrics, Damir Redzic, Konrad Gruszkowski és Samo Petrás), Urblík Norbert és Zoran Záhradník pedig már hosszabb ideje harcképtelen.

Kiegyenlített kezdést követően már tizenöt perc játék után megfogyatkozott avendégcsapat. Timotej Jambor lövése agólvonalon álló Filip Kasa kezére pattant –a játékvezető kiállította őt és tizenegyest ítélt, melyet Jambor magabiztosan értékesített. Annak ellenére, hogy emberhátrányban játszott, aktív volt aDAC. Ennek meg is lett az eredménye: Ammar Ramadan szöglete után Csinger Márk ahosszú saroknál és akapuba kotorta alabdát. Ez volt amagyar U21-es válogatott védő első gólja aDAC-ban.

Az egyenlítés ellenére nem állt vissza aDunaszerdahely, igyekezett továbbra is aktívnak maradni. Ahazaiak ezt kihasználták és gyors támadásokat vezettek. Még aszünetig két gólt szereztek a zsolnaiak: előbb Patrik Leitner, majd David Duris talált be, utóbbi hétfőn aszlovák nemzeti csapat mezében Luxemburgban győztes gólt szerzett.

A vendégek mestere két helyen is változtatott a szünetben, s negyedóráig úgy tűnt, hogy jól döntött. Az emberhátrányban játszó vendégek birtokolták többet a labdát, s Mateus Brunetti és Matej Trusa is szépíthetett volna. A hazaiak vártak a kínálkozó alkalomra, főleg a volt DAC-játékos, Bari Krisztián volt veszélyes a bal oldalon. Tizenegy perc alatt a Zsolna Matus Rusnák és David Duris jóvoltából kétszer is betalált, s lezárta a meccset.

A száz dunaszerdahelyi drukker előbb a „Hol a csapatunk?!” rigmust skandálta, majd kórusban követelte Adrián Gula távozását a kispadról. Tíz perccel a mérkőzés vége előtt a vendégszurkolók nagy része elindult haza.

Mindeközben tovább folytatódott a Kassa vesszőfutása. Az újonc együttes sorozatban hatodszor kapott ki. A Besztercebánya ellen hazai pályán tizenkét perc után két góllal vezetett, de 4–2-es vereséget szenvedett.

PERCRŐL PERCRE

Véget ért a mérkőzés.

Két perc lesz a ráadás.

89. perc: Javorcek lövését védte Popovics – ez volt a hazaiak 11. kaput eltaláló lövése.

86. perc: Veselovsky próbált szépíteni, de nem tudott túljárni Belko eszén.

85. perc: Herc is besárgul a DAC-nál.

81. perc: Kettős csere a hazaiaknál, Gidi és Jambor le, Kopas és Bikoula be.

79. perc: Itt az utolsó DAC-csere, Trusát Veselovsky váltja a pályán.

76. perc: Javorcek kapott sárga lapott a hazai csapatból.

74. perc: Újabb zsolnai csere, Il'ko állt be Duris helyére.

73. perc: OTT AZ ÖTÖDIK IS, ez már megalázó a vendégek számára. Duris megszerzi második találatát, védhetetlenül ágyúzott Popovics kapujába.

71. perc: Ismét Jambor próbálkozott, lövése a kapu mellé szállt.

67. perc: Csatárcserét hajt végre a DAC, Gourét Jannisz Niarhosz váltja a pályán.

65. perc: Leitner sárgult be a hazaiaknál.

63. perc: Kettős csere a hazaiaknál, a gólszerző Rusnák és Adang le, Javorcek és Sauer be.

62. perc: OTT A NEGYEDIK, szétesik a minden mindegy alapon kitámadó DAC. Jambor bivalyerős lövését még védeni tudta Popovics, a kipattanóra viszont Rusnák érkezett, s a kapuba bombázott 17 méterről.

61. perc: BARI! Popovics védte az életerős lövést, a hazai középpályás kissé kiszorított helyzetből tüzelt.

58. perc: Trusa lőtt nem sokkal a hosszú sarok mellé, miután faképnél hagyott két zsolnai védőt.

54. perc: Brunetti lövését védte Belko, a szépítésért támad a DAC.

51. perc: Gouré jegyezte a játékrész első lövését, de nem célzott valami jól.

Kettőt cserél a szünetben a DAC, Ramadan és Pinto le, Herc és Mendez be – folytatjuk!

Véget ért az első félidő.

45+3. perc: Kapufa! Duris járt közel a duplázáshoz.

Három perc lesz a ráadás.

41. perc: Ott a harmadik zsolnai GÓL, ezúttal Duris volt eredményes kapásból – Bille készítette le a labdát lövésre a szlovák válogatott támadónak.

37. perc: Ismét Jambor került helyzetbe, de ezúttal rossz megoldást választott.

35. perc: Itt az első sárga-kék csere, Brunetti áll be Cermák helyére – emberhátrányban áldoz be egy csatárt Adrián Gula.

33. perc: Trusa kapott sárga lapot a vendég együttesből.

30. perc: GÓÓÓL! Ismét vezet a Zilina, Leitner kapásból bombázott a dunaszerdahelyi hálóba a 16-oson belülről.

24. perc: HELYZET! Jambor robogott el Csinger mellett, majd beadása elgurult a kapu előtt – a vendégek szerencséjére senki nem ért bele.

20. perc: GÓÓÓÓÓL! EMBERHÁTRÁNYBAN EGYENLÍT A DAC. A magyar utánpótlás válogatott védő Ramadani szögletét sodorta a hálóba. A 20 éves labdarúgó első gólját jegyezte a csallóközi együttes színeiben.

17. perc: A DAC mestere, Adrián Gula sárgult be reklamálásért.

15. perc: Jambor belőtte a büntetőt, vezet a Zilina, rémálomszerűen kezdi a találkozót a DAC.

14. perc: A DAC védőjét azonnali piros lappal kiállította Peter Kralovic játékvezető, jogosan.

13. perc: TIZENEGYESHEZ JUT A ZILINA, Kasa Luis Suárez 2010-es kezezését idézve kézzel védte Jambor kapura tartó lövését.

10. perc: Adangé a meccs első lövése, de Popovics könnyedén megfogja a labdát.

4. perc: Ramadanit kell ápolni, RUsnákkal ütközött. 88 DAC-szurkoló utatott el Zsolnára – jelentik a helyszínről.

Elkezdődött a mérkőzés!

Ez pedig a zsolnaiak kezdője.

Itt látható a DAC kezdőcsapata.

Köszöntjük olvasóinkat! A mérkőzés hamarosan elkezdődik.

ELŐZMÉNYEK

Nehéz lesz megoldania Zseljko Gavrics pótlását Adrián Gulának, a DAC vezetőedzőjének. A dunaszerdahelyiek szerb támadója az ETO FC Győr elleni felkészülési találkozón (0–1) szenvedett sérülést, térdműtét vár rá, több hónapig harcképtelen lesz. Az élet azonban nem áll meg, szombaton újabb bajnoki vár a csapatra, amely Zsolnára utazik.

„Csütörtökön már teljes létszámban edzettünk – nyilatkozta lapunknak Csinger Márk, aki a magyar U21-es válogatottól tért vissza a csapathoz. – Pozitív hangulat várt az Akadémián, bízom benne, hogy ez átragad a szombati meccsre. Természetesen nyerni szeretnénk, még akkor is, ha műfüvön fogunk játszani. Ami engem illet, nagyon nem szeretem az ilyen borítású pályákat. Szerencsére Zsolnán jobb állapotban van a pálya, mint szeptember elején Trencsénben. Ott mintha betonon játszottunk volna. Persze nekünk elég egy dologra koncentrálnunk, a teljesítményünkre. Ha mindenki maximálisan odateszi magát, meglesz a győzelem.”

A húszéves középhátvéd végigjátszotta a magyar U21-es válogatott két októberi Eb-selejtezőjét, igaz, sok örömben nem lehetett része, mivel Skócia (1–3) és Belgium (0–1) ellen is vereséget szenvedett a csapat.

„Míg szeptemberben kétszer győztünk, most kétszer a rövidebbet húztuk. A skótok elleni találkozót elrontottuk. A belgák ellen jobban játszottunk, de sajnos ismét kikaptunk. Szerencsére még semmi sincs veszve, bízunk benne, hogy a folytatásban sikeresebbek leszünk. Van pluszmotivációnk is: a 2025-ös U21-es Európa-bajnokság Szlovákiában lesz, és Dunaszerdahely az egyik helyszín” – mondta Csinger Márk.

Visszatérve a Niké Ligához, tíz forduló elteltével a Zilina a DAC előtt áll, azonban a dunaszerdahelyiek győzelmével a helyzet egyből megváltozna.

„Ha nyerünk, eléjük kerülünk
– jegyezte meg Csinger Márk. – A keretünket tapasztaltabb játékosok alkotják, ami fontos tényező lehet, ahogyan az is, hogy Gula mester és többen a csapatunkból korábban Zsolnához tartoztak.”

A DAC mérlege kifejezetten pozitív a zsolnaiak ellen. A felvidéki csapat a legutóbbi 24 egymás elleni meccsen csak egyszer kapott ki, és tizenegy találkozó óta veretlen a sárga-zöldek ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik