IFFHS: Gabriel Jesus a legbiztosabb garancia a vereség ellen

Vágólapra másolva!
2023.10.22. 11:27
null
Gabriel Jesus vezeti az IFFHS rangsorát (Fotó: AFP)
Gabriel Jesus vezeti azoknak az aktív, topligákban játszó futballistáknak a lajstromát, akik ha gólt szereztek, az adott bajnoki meccsen nem veszített klubcsapatuk – írta a listát összeállító IFFHS.

A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet az öt európai élbajnokságban szereplő játékosokat rangsorolta e szempont alapján, és az első helyet elfoglaló brazil csatár 57 olyan angol Premier League-mérkőzést számlál, amikor eredményes volt, csapata pedig – a Manchester City, illetve jelenlegi együttese, az Arsenal – nem veszített.

A Jesus-gólt hozó meccsek közül öt döntetlen mellett 52 zárult a dél-amerikai támadó angol alakulatának győzelmével. Az 57 fellépésén a brazil összesen hetvenszer talált be.

A londoni klub erőssége idén májusban előzte meg az angol James Milnert, akinek 54 olyan mérkőzése van, amelyen az ő góljának köszönhetően (is) kerülte el a vereséget a csapata. Milner számos PL-együttesben megfordult már, idén nyáron igazolt át a Liverpooltól a Brightonhoz.

A listán a harmadik pozíció az argentin Ángel Correáé, aki az Atlético Madridot erősíti, és eddig 51 spanyol bajnoki meccsen segítette hozzá eredményességével csapatát ahhoz, hogy ne kapjon ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik