IFFHS: csak Erling Haaland előzi meg Varga Barnabást

Vágólapra másolva!
2023.10.03. 14:02
null
Varga Barnabás góltermésével illusztris társaságba került (Fotó: Koncz Márton)
A világ idei legeredményesebb futballistáinak listáját a Manchester City norvég sztárjátékosa, Erling Haaland vezeti a magyar válogatott csatár, Varga Barnabás előtt – adta közre friss helyzetjelentését az IFFHS.

A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet összegzése szerint a január elsejétől szeptember 30-ig terjedő periódusban Haaland 37-szer volt eredményes nemzeti együttese és klubcsapata színeiben, míg Varga – aki nyáron a Pakstól került az FTC-hez – ez évi teljesítménye 36 gól.

Mögöttük a portugál válogatottban és a szaúdi bajnokságban játszó Cristiano Ronaldo, illetve a brazil Fluminense argentin támadója, Germán Cano következik idei egyformán 35 találatával. A legjobb hatban szerepel még az angol válogatottban, klubszinten pedig a londoni Tottenham után az új idényben már a Bayern Münchenben jeleskedő Harry Kane 33 góllal, s ugyanennyinél jár a francia bajnok PSG és a nemzeti csapat sztárfutballistája, Kylian Mbappé is.

Az utóbbi évek aranylabdásai közül Karim Benzema 2023-es góltermése (29 találat) a 10. helyhez elég, Lionel Messi (26) a 22., míg Robert Lewandowski (24) a 37.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik