Vb 2026: Messi szabadrúgásgólja döntött, nyert a világbajnok – videó

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.08. 07:33
null
Lionel Messi szabadrúgásgólja révén győzelemmel kezdte a vb-selejtezőt a címvédő argentin válogatott (Fotó: Getty Images)
Győzelemmel kezdte meg a 2026-os, Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban rendezendő világbajnokságra való selejtezőt a katari győztes argentin válogatott, amely Lionel Messi gyönyörű szabadrúgásgóljával nyert 1–0-ra Ecuador ellen.

A címvédő argentin válogatott esélyeshez méltóan nagy fölényben játszott Ecuador ellen, a vezetést csak a 78. percben szerezte meg, amikor Lionel Messi középről, több mint 20 méterről tekert egy szabadrúgást a sorfal felett a kapu jobb oldalába – ez pedig elég is volt a világbajnoknak, hogy győzelemmel kezdje a vb-selejtezőt.

Messinek a mostani volt a 29. gólja világbajnoki selejtezőkön, ezzel beérte korábbi barcelonai csapattársát, az uruguayi Luis Suárezt és egyaránt 29 góllal állnak a sorozat góllövőlistájának élén.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA (MESSI GÓLJA 6:47-TŐL)



Kolumbia kiegyenlített mérkőzést játszott Venezuelával, melyet a második félidő első percében a német Werder Bremen csatára, Rafael Borre döntött el a hazaiak javára, míg Paraguay és Peru összecsapása annak ellenére sem hozott gólt, hogy a házigazda Luis Advincula első félidős kiállítása miatt a teljes második játékrészt emberelőnyben játszotta.

VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ
DÉL-AMERIKA

Paraguay–Peru 0–0
Kiállítva: Advincula (45., Peru)
Kolumbia–Venezuela 1–0 (Borre 46.)
Argentína–Ecuador 1–0 (Messi 78.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik