US Open-kupa: Messi nélkül elbukta a döntőt az Inter Miami

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.28. 07:50
null
Houstoni öröm (Fotó: Getty Images)
A Houston Dynamo története során másodszor nyerte meg az US Open-kupát, miután a döntőben 2–1-re legyőzte a sérült Lionel Messi és Jordi Alba nélkül felálló, de Sergio Busquetset így is a soraiban tudó Inter Miamit.

A texasi együttes szurkolóinak nagy megkönnyebbülésére a floridai csapatban nem léphetett pályára sérülés miatt Lionel Messi, valamint Jordi Alba sem – ezzel szemben Sergio Busquetset a kezdőcsapatba nevezte Tata Martino. A rózsaszín mezes Miami alaposan megérezte a lelátón helyet foglaló Messi hiányát, így hiába birtokolta többet a labdát, a jobb minőségű helyzeteket a Houston dolgozta ki. A 24. percben Griffin Dorsey közeli bombájával meg is szerezte a vezetést a Dynamo, majd Amine Bassi tizenegyesből növelte a texasiak előnyét – a klub kisebbségi tulajdonosa, a Philadelphia 76ersben pattogtató klasszis kosaras, James Harden is önfeledten ünnepelt.

A fordulás után elkezdett komolyabban nyomni a Miami, a legközelebb Josef Martínez járt a gólhoz, de fejese centikkel ment a kapu mellé – maga Messi sem tudta elhinni, hogy kimaradt a lehetőség.

A venezuelai csatár a hosszabbítás második percében bevette a houstoni kaput, de ez már csak a szépítésre volt elég, a Dynamo 2018 után másodszor nyerte meg az US Open-kupát.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

GAZDAGÉK IKSZELTEK A DALLASSZAL
Mindeközben az MLS-ben a Gazdag Dániellel a kezdőcsapatban felálló Philadelphia Union 1–1-es döntetlent játszott az FC Dallasszal. A magyar válogatott támadó végigjátszotta a mérkőzést.

US OPEN-KUPA
DÖNTŐ
Inter Miami–Houston Dynamo 1–2
(J. Martínez 90+2., ill. Dorsey 24., Bassi 33. –11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik