Szlovák Kupa: 4–0-s DAC-siker Mátyusföldön

DUDUCZ TIBOR (Felsőszeli)DUDUCZ TIBOR (Felsőszeli)
Vágólapra másolva!
2023.09.27. 18:20
null
Nagy meccs volt Felsőszelin
A labdarúgó Szlovák Kupa 3. fordulójában a Dunaszerdahely Felsőszelibe látogatott, ahol a helyi hatodosztályú csapat ellen 4–0-ra győzött, és továbbjutott.


Hetven évvel a londoni 6:3 után, Felsőszeliben is sor került az évszázad mérkőzésére – a helyiek szemszögéből.

Pár éve a Rába ETO ellen játszott a felsőszeli csapat barátságos meccset, amelyre nagyon sokat látogattak ki. Ezúttal még többen voltak, pontosan 1960-an. A rendezvény teljes bevételét a hazaiak az ifjúsági foci fejlesztésére fordítják.

Egy hónapja focilázban égett a háromezer lélekszámú község. Felsőszeli apraja-nagyja szinte visszaszámlálta a találkozóig levő napokat.

A helyieken kívül nagyon sokat látogattak Mátyusföldre, a Galánta közelében fekvő településbe.

Amint feltűnt a Felsőszelit jelző tábla, már rendezők álltak az út mellett. Remekül megszervezett parkolás, beléptetés, kiszolgálás várta a szurkolókat. Nyugodt szívvel ki lehet jelenteni, hogy sok Nike Ligá-s klub eljöhetne tanulni Felsőszelibe labdarúgómeccset szervezni.

A helyi fociünnep már kora délután elkezdődött, mivel a DAC elleni kupameccs keretén belül ünnepelte a klub alapításának a 90. évfordulóját. A meccs előtt a Felsőszeli TE egykori játékosait és tisztségviselőit tüntették ki.

„Számunkra nagyon fontos a kupa, ezért teljes erőbedobással kell küzdeni, és nem szabad semmit sem alábecsülni. Az a célunk, hogy megmutassuk a gyorsaságbeli és minőségbeli különbséget, de természetesen tovább is szeretnénk jutni” – nyilatkozta a dunaszerdahelyi klub honlapján a találkozó előtt Adrián Gula, a DAC vezetőedzője.

Mint várható volt, a vendégek mestere olyan játékosoknak szavazott bizalmat, akik az elmúlt hetek alatt kevesebb lehetőséget kaptak. A szombati szakolcai győztes bajnoki meccshez képest csak Matej Trusa és Zseljko Gavrics kezdett. Az első perctől a pályán volt Vitális Milán (egy órát játszott), Csingér Márk és Veszelinov Dániel kispadosak voltak. Három új játékos is bemutatkozott a sárga-kékeknél: a venezuelai Romero, a horvát Bartol Barisic és a Ferencvárosból érkező Damir Redzics.

Piros-fehér-zöld füstfelhő kíséretében felhangzott a Nélküled, majd a tömött lelátók előtt elkezdődött a felsőszeli évszázad meccse.

A papírformának megfelelően a DAC uralta a pályát, húsz perc alatt kétszer is betalált a hazai kapuba. Előbb Szpiridon Riszvanisz volt pontos, majd a hazaiak hálóőre, Kaprinai Filip bevédte Ammar Ramadan távoli lövését. A 17 éves kapus hosszú ideig, egészen a 88. percig lehúzta a rolót. Ekkor Christián Herc, majd a befejezés előtt Romero volt eredményes. Kaprinai minimum hét-nyolc góltól mentette meg a csapatát.

A helyi ünnephez és az „évszázad mérkőzéséhez” a DAC is hozzájárult, a lefújás után játékosai hosszú ideig autogramot osztogattak.

SZLOVÁK KUPA
A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Felsőszeli (VI.)–Dunaszerdahely 0–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik