Skócia: a Celtic idegenben verte a Rangerst a 437. Old Firmön

Vágólapra másolva!
2023.09.03. 14:59
null
Furuhasi Kjogo (balra) gólja döntött a Celtic Javára a 437. Old Firmön (Fotó: Getty Images)
A Celtic idegenben, az Ibrox Stadionban győzte le a Rangers FC-t a két skót topcsapat vasárnap kora délutáni bajnokiján a helyi élvonal 4. fordulójában.

 

Az együttesen 108 skót bajnoki címmel rendelkező két csapat a téttől függetlenül mindig rendkívül izgalmas, jó hangulatú mérkőzést vív egymással, a skót bajnokság 4. fordulójában rendezett mérkőzés pedig a felek 437. (!) összecsapása volt, ezúttal a Rangers otthonában, az Ibrox Stadionban.

Az Old Firmnek becézett rangadón a hazaiak a 28. percben Kemar Roofe révén ugyan betaláltak, de szabálytalanság miatt érvénytelenítették a gólt.

A szünet előtt, az első félidő hosszabbításában Joe Hart kirúgása után a Celtic középpályása, Matthew O’Riley szedte össze a második labdát és egyből, fejjel indította a japán támadót, Furuhasi Kjogót, aki 19 méterről szerzett gyönyörű gólt (VIDEÓ ITT).

A fordulás után nagy erőket mozgósított és fölényben játszott a Rangers, de hiába vette célba nyolcszor is Hart kapuját, nem tudta bevenni azt, így a Celtic mind a három pontot elhozta az Ibroxból.

A Brendan Rodgers által irányított zöld-fehérek négy mérkőzés után három győzelemmel és egy döntetlennel vezetik a bajnokságot, míg a Rangers két sikere mellett másodszor kapott ki.

SKÓT PREMIERSHIP
4. FORDULÓ

Rangers–Celtic 0–1 (Furuhasi 45+2.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik