Sepsi: Dumitrescu klubrekordért igazolhatott a Slavia Prahához

Vágólapra másolva!
2023.09.05. 06:45
Nemcsak utolsó perces győzelmet aratott hétfő este a Sepsi OSK, hanem alighanem a klub történetének legjövedelmezőbb játékoseladását is megkötötte.

A székelyföldi csapat román utánpótlás-válogatott balhátvédje, Andres Dumitrescu a Slavia Praha játékosa lett, a cseh klub bejelentése szerint 2027 nyaráig. Román sajtóhírek szerint a prágaiak egymillió eurót fizetnek a 22 éves játékosért, ami – amennyiben igaznak bizonyulnak a hírek – rekordot jelentene a Sepsi OSK történelmében: eddig a Pavol Safrankóért 2021 nyarán a dél-afrikai Mamelodi Sundownstól kapott 700 ezer euró volt a legjobb üzlet.Andres Dumitrescu a Slavia Praha játékosa lett, a cseh klub bejelentése szerint 2027 nyaráig. Román sajtóhírek szerint a prágaiak egymillió eurót fizetnek a 22 éves játékosért, ami – amennyiben igaznak bizonyulnak a hírek – rekordot jelentene a Sepsi OSK történelmében: eddig a Pavol Safrankóért 2021 nyarán a dél-afrikai Mamelodi Sundownstól kapott 700 ezer euró volt a legjobb üzlet.

Az Arges Pitesti, az olasz Padova és a svájci Lugano utánpótlásában nevelkedett Dumitrescu 2020 januárjában lett a Sepsi játékosa, 88 tétmérkőzésen két gólt szerzett (plusz hat gólpasszt adott) a szentgyörgyi együttesben, amellyel tavaly és idén is megnyerte a Román Kupát, valamint a Szuperkupát.

Dumitrescu helyére az egyszeres román válogatott Florin Stefan érkezett a Rapidtól. A 27 éves balhátvéd nem először lett a Sepsi játékosa, 2018 és 2021 között 86 találkozón 5 gólt szerzett piros-fehér színekben, és ő volt az első, aki a szentgyörgyi klubból került be a román válogatottba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik