Neymar: Könnyen lehet, hogy a szaúdi liga erősebb lesz, mint a Ligue 1

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.08. 15:55
null
Neymar boldog, hogy az Al-Hilalt választotta (Fotó: Getty Images)
A magyar idő szerint szombat hajnali 2.45 órakor esedékes Brazília–Bolívia világbajnoki selejtezőmérkőzést megelőző sajtótájékoztatón a hazaiak sztárját, Neymart arról is kérdezték, boldog-e, hogy a francia Paris Saint-Germaintől a szaúdi Al-Hilalhoz igazolt.

 

Az Al-Hilal augusztusban 90 millió eurót fizetett a Paris Saint-Germainnek a brazil szélsőért, míg a játékosnak kétéves, évi nagyjából 200 milliós szerződést adott. Mint ismert, nem ő az egyetlen világklasszis, aki napjainkban Szaúd-Arábiába igazolt – az élvonal csapatai 875.5 millió dollárt fordítottak új labdarúgókra, ez 3100 százalékos emelkedés az előző évhez képest.

A kérdésre, hogy örül-e az Al-Hilalhoz való csatlakozásnak, Neymar így válaszolt:
– A futball ott is ugyanaz, mint bárhol máshol, a labda kerek. Tekintettel a bajnokságot alkotó nagy nevekre, könnyen lehet, hogy ez a liga erősebb lesz, mint a Ligue 1. Az edzések intenzívek, éhes vagyok a trófeákra. Ebben a tekintetben tulajdonképpen nem változott semmi, és nem érdekel, hogy mit mondanak az emberek. Anno azt magyarázták, hogy a Ligue 1 gyenge, de én ott szenvedtem a legjobban. Ez is érdekes bajnokság, és biztos vagyok abban, hogy figyelni fogjátok, mi történik. Mindenhez alkalmazkodom, maximum a nyelvhez nehezebben – nem beszélek arabul, a francia is döcögősen megy, pedig öt-hat évig éltem ott. Örülök annak, hogy új kultúrát fedezhetek fel, nagyon jól fogadott az egész ország. Boldog vagyok a választásommal, és azzal, ami előttem áll
– idézte a 124-szeres brazil válogatott klasszist a L'Équipe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik