Lengyelország: máris távozik a válogatott éléről Fernando Santos?

Vágólapra másolva!
2023.09.12. 08:42
null
Könnyen véget érhet Fernando Santos lengyel kalandja (Fotó: Getty Images)
Ma délelőtt találkozik egymással Cezary Kulesza, a Lengyel labdarúgó-szövetség (PZPN) elnöke, valamint Fernando Santos, a lengyel labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A lengyel közmédia (TVP) szerint a 10 órára időzített megbeszélés eredménye jó eséllyel a portugál szakember menesztése lehet.

Mint beszámoltunk róla, a lengyel labdarúgó-válogatott 2–0-s vereséget szenvedett Albánia vendégeként, ezzel zsinórban a harmadik idegenbeli zakóját könyvelhette el a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőinek E-csoportjában – a tiranai kudarcot megelőzően Csehországtól és Moldovától is kikaptak Lewandowskiék. Lengyelország ezzel az E-csoport 4. helyén áll, két ponttal lemaradva a cseh, moldovai kettős mögött.

A TVP szerint Santosnak arról kell meggyőznie Kuleszát, hogy képes kirángatni a nemzeti együttest ebből a válsághelyzetből, de a lengyel sajtó szerint a legvalószínűbb forgatókönyv a 68 éves tréner távozása lesz.

A lengyel közmédia által megszólaltatott portugál újságírók szerint a PZPN egy ordas hibát követett el Santos kinevezésével: a hazájában defenzív edzőként ismert szakember ugyan Eb-t és Nemzetek Ligáját is nyert a portugál együttessel, de a szakértők szerint ez nem Santos taktikájának, hanem a játékosok egyéni képességeinek volt köszönhető.

A portugál válogatottat a katari világbajnokság után elhagyó Fernando Santos januárban vette át a lengyel nemzeti csapatot az ugyancsak a vb után távozó Czeslaw Michniewicztől. A TVP információi szerint a 68 éves tréner távozása esetén a Marek Papszun (legutóbb Raków Czestochowa), Michal Probierz (lengyel U21-es válogatott), Adam Nawalka (legutóbb Lech Poznan) triumvirátusból kerülhet ki a lengyel válogatott következő szövetségi kapitánya.

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Albánia 5 3 1 1 8– 3 +5 10
2. Csehország 4 2 2 7– 2 +5 8
3. Moldova 5 2 2 1 5– 5 0 8
4. Lengyelország 5 2 3 6– 8 –2 6
5. Feröer 5 1 4 2–10 –8 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik