FIFA: csütörtöktől lehet szavazni az év legjobbjaira

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.13. 16:54
null
Szeptember 14-től lehet szavazni az év legjobbjaira a FIFA-nál (Fotó: AFP)
Szeptember 14-től lehet szavazni a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) év legjobbjairól döntő szavazásának jelöltjeire, míg a Puskás-díjra esélyesekre szeptember 21-től voksolhatnak a szurkolók – számolt be róla a FIFA honlapja.

 

A 2022-es győztesek
A LEGJOBB FÉRFI LABDARÚGÓ:Lionel Messi
A LEGJOBB NŐI LABDARÚGÓ:Alexia Putellas
A LEGJOBB FÉRFI KAPUS:Emiliano Martínez
A LEGJOBB NŐI KAPUS:Mary Earps
A LEGJOBB FÉRFI EDZŐ:Lionel Scaloni
A LEGJOBB NŐI EDZŐ:Sarina Wiegman
A LEGJOBB SZURKOLÓK:Argentína
PUSKÁS-DÍJ:Marcin Oleksy
FAIR PLAY-DÍJ:Luka Locsosvili

A FIFA idén is nemenként három kategóriában keresi a legjobbakat: labdarúgók, kapusok és edzők, valamint díjazza a legjobb szurkolókat és a Fair Play-díjat is átadja.

A nőknél a 2022. augusztus 1. és 2023. augusztus 20. közötti – azaz a világbajnokság végéig tartó – időszakot, a férfiaknál a 2022. december 19. és 2023. augusztus 20. közötti időszakot veszik figyelembe – a férfiak esetében a katari világbajnokság még a 2022-es évhez tartozott.

A szurkolói szavazás szeptember 14-én kezdődik a FIFA platformjain, amikor a kategóriák jelöltjeit is kihirdetik.

A Puskás-díjra, azaz az év legszebb góljára – 2022. december 19. és 2023. augusztus 20. között szerzett gólok – szeptember 21-től lehet szavazni.

A szurkolók mellett az év legjobbjairól döntő szavazásra a FIFA-tagállamokból az adott ország labdarúgócsapatának szövetségi kapitánya és csapatkapitánya, valamint egy-egy újságíró szavaz, azaz Magyarországról Marco Rossi, Szoboszlai Dominik, Margret Kratz, Csiszár Henrietta, valamint Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók Szövetsége elnöke szavaz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik