Felkészülés: jól indult az új éra, a németek legyőzték a franciákat

Vágólapra másolva!
2023.09.12. 23:04
null
(Fotó: Getty Images)
A német labdarúgó-válogatott 2–1-re legyőzte Franciaországot, míg Anglia 3–1-es sikert aratott Skócia ellen felkészülési mérkőzésen.

Mint ismert, a Japán elleni 4–1-es hazai zakó volt az utolsó csepp a pohárban a Német Labdarúgó-szövetségnél (DFB), amely vasárnap menesztette a nationalelf szövetségi kapitányát, Hansi Flicket.

A korábban a Bayern München kispadján triplázó szakember mellett a tavalyi vb-kudarc után is kitartott a szövetség, de az azóta lejátszott mérkőzések nem túl meggyőző játéka felhangosította a kritikus hangokat – ez nem is lehet meglepő annak tudatában, hogy a német válogatott az előző öt mérkőzéséből négyet elveszített, egyet döntetlenre adott.

A rossz sorozat után a németek meglepően élesen kezdtek a Rudi Völler, Sandro Wagner, Hannes Wolf triumvirátus irányítása alatt, s már a 4. percben előnyhöz is jutottak Thomas Müller révén – Serge Gnabry és Benjamin Henrichs játszott össze a bal szélen, majd az alapvonalhoz érve az RB Leipzig védője erőből adott be. A labda a Bayern klasszisát találta meg, aki egy átvétel után ballal a kapu közepébe bombázott.

Az állás sokáig nem változott, de a 87. percben ismét lecsaptak a németek – egy labdaszerzést követően gyors ellentámadást indítottak a hazaiak, és Kai Havertz tökéletes labdával szolgálta ki a kiugró Leroy Sanét. A szélső egy az egyben maradt, s higgadtan gurított Mike Maignan mellett a jobb alsó sarokba.

Két perccel a második német gól után szépített Franciaország, Antoine Griezmann volt eredményes tizenegyesből. A vendégek találata kissé későn jött, így egyenlíteni már nem tudtak – Németország számára jól indult az új éra, Hansi Flick távozása után egyből győzött a nationalelf.

SKÓCIA–ANGLIA

Az angol válogatott az első félóra után rákapcsolt Glasgow-ban, s három perc alatt kétszer is betalált Skócia ellen – a 32. percben Phil Foden volt eredményes Kyle Walker átadásából, majd Jude Bellingham csapott le egy kipattanóra a tizenhatoson belül.

A fordulást követően sokáig nem történt semmi, ám a második félidő derekán csak visszajöttek a meccsbe a hazaiak. Andy Robertson robogott el a jobb oldalon, a lapos beadásába Harry Maguire ért bele szerencsétlenül, a kivetődő Aaron Ramsdale-nek esélye sem volt a védésre.

A találkozó a 81. percben dőlt el végleg, ekkor Harry Kane váltotta gólra Bellingham átadását – Anglia 3–1-re győzött Skóciában.

 

 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Skócia–Anglia 1–3 (Maguire 67. – öngól, ill. Foden 32., Bellingham 35., Kane 81.)
Németország–Franciaország 2–1
(T. Müller 4., Sané 87., ill. Griezmann 89. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik