Craiovában ért véget a Sepsi veretlensége

Vágólapra másolva!
2023.09.16. 20:24
null
A Sepsi OSK a Craiova vendégekét szenvedte el első vereségét (Fotó: Riti József Attila)
A román Superliga 9. fordulójában a Sepsi OSK 2–1-re kikapott az Universitatea Craiova otthonában, ezzel a Sepsiszentgyörgy elvesztette veretlenségét a bajnokságban. A félidőben csereként beálló Kecskés Ákos debütált, míg Varga Roland bő fél órát kapott.

 

ROMÁN SUPERLIGA
9. FORDULÓ
Universitatea Craiova–Sepsi OSK 2–1
Craiova,Ion Oblemenco Vezette: Horatiu Fesnic
Universitatea Craiova: L. Popescu – Vladoiu (Capatina, 90.), Screciu, Badelj, Bancu – Cretu (Ivan, 63.), Mateiu – Danciu (Sala, 90., Houri (Kurtic 63.), Mitrita – Markovic (Silva, 61.). Vezetőedző: Laurentiu Reghecampf
Sepsi OSK: Niczuly – D. Ciobotariu (Gheorghe, 70.), Balasa (Kecskés, a szünetben), Ninaj, Otelita – J. Rodriguez (Matei, 61.), Paun (Debeljuh, 70.) – Aganovic (Varga R., 61.), Alimi, Stefanescu – Safranko. Vezetőedző: Liviu Ciobotariu
Gólszerző: Markovic (1.), Houri (28.), ill. Stefanescu (42.)
Kiállítva: Badelj (Craiova, 59.)

ÖSSZEFOGLALÓ

 

A Fehérvárról az Universitatea Craiovához alig néhány hete visszatérő Lyes Houri játszotta szombat este a főszerepet a Sepsi OSK idei bajnoki veretlenségének elvesztésében.

A Sepsi alig 51 másodperc után hátrányba került a mérkőzésen, egy támadótérfélen eladott labdával Jovan Markovic és Houri rohant át a szentgyörgyi védelmen, a francia középpályás kicsalta a kapuból Niczuly Rolandot, és könnyű gólt lövetett a román-szerb csatárral. A csúszós pályán a Sepsi nem találta a ritmust, a craiovai kontrák viszont rendre lövéssel zárultak – Houri második tizenhatoson kívüli próbálkozása már be is ment a jobb alsó sarokba. A sok ütközéssel, szabálytalansággal tördelt játékban a Sepsi részéről csak Marius Stefanescu tudott helyzetbe került, aki egy blokkolt és egy erőtlen lövés után harmadjára már bevágta Pavol Safranko indítását.

Félidőben a két hete leigazolt Kecskés Ákos érkezett a Sepsi védelmébe, amely a VAR-nak köszönhetően az utolsó fél órára emberelőnybe került: a kiugró Stefanescut fellökő Juraj Badelj eredetileg csak sárga lapot kapott Horatiu Fesnic játékvezetőtől, de a videózás után már a pirosra változott a szín. Liviu Ciobotariu szentgyörgyi vezetőedző azonal becserélte Varga Rolandot is, de a hazaiak tíz emberrel is veszélyesebbek voltak. Niczuly egy perc alatt kétszer is bravúrral védett, előbb Raul Silva léc alá tartó fejesét, majd Marian Danciu rövid sarokra küldött közeli lövését ütötte ki. A szentgyörgyiek csak pontrúgásokból tudtak veszélyeztetni, de Branislav Ninaj lesről csúsztatta a hálóba labdát, Isnik Alimi az oldalhálóba, Safranko a kapus kezébe fejelt, a legvégén pedig Gabriel Debeljuhot blokkolták a kapu előtt a hazai védők.

 

PERCRŐL PERCRE

90+7. PERC: VÉGET ÉR A MÉRKŐZÉS, NYERT A CRAIOVA ÉS ELVETTE A SEPSI BAJNOKI VERETLENSÉGÉT.

Legalább 7 perc ráadás következik.

90+1. perc: Popescu kap sárga lapot időhúzásért.

90. perc: Utolsó két hazai csere. Sala váltja Danciut, míg Capatina Vladoiu helyére érkezik.

89. perc: Alimi marad teljesen üresen a szögletet követően a hosszú kapufánál, de ebből sem tud egyenlíteni a Sepsi OSK.

86. perc: Varga szabadrúgását követően Ninaj juttatta a kapuba, a játékvezető azonban kiszúrja a kezezést, jöhet a Craiova.

83. perc: Eldugja a labdát a Craiova a bal szélen, amit Gheorghe megun és felrúgja Mitritát, sárga lap a jutalmas.

81. perc: Veszélyes lehetőség volt a Sepsi előtt, a bal szélről betett labdára ketten is érkeztek, azonban sem Safranko, sem Stefanescu nem tudott beleérni, jöhet a hazai kirúgás.

Tíz perc van hátra a rendes játékidőből, továbbra is az emberhátrányban lévő Craiova vezet.

74. perc: Niczuly véd hatalmasat. Danciu próbálkozott közelről, a Sepsi kapusa azonban szögletre ütötte a labdát.

71. perc: Stefanescu visszarántotta ellenfelét, jogos a sárga lap.

70. perc: kettős csere a vendégeknél. Gheorghe és Debeljuh érkezett Ciobotariu és Paun helyett

69. perc: Screciu végzett el szabadrúgást, azonban a kapu közepére érkezik a lövés.

10–5 a lövések aránya a hazaiak javára.

63. perc: Újabb két hazai csere, Ivan és Kurtic érkeznek, míg Houri és Cretu elhagyják a pályát.

61. perc: A vendégeknél Varga Roland Aganovic helyére és Matei Rodriguez helyett, a hazaiak is változtatnak Raul Silva váltja Markovicot.

59. perc: Emberelőnybe kerül a Sepsi OSK. Úgy tűnik Badelj reklamálását meghallgatták a játékvezetők és visszanézték a videóbíró segítségével Badelj szabálytalanságot. Hosszas mérlegelés után piros lapot kapott, így emberelőnybe került a Sepsi.

56. perc: Ninaj révén megvan az első sepsiszentgyőrgyi sárga lap is, a védő reklamálásért kapta.

55. perc: Újabb hazai sárga lap. Ezúttal Badelj kapja, aki lerántotta a kiugró Stefanescut.

53. perc: Markovic mutatott be szép cselsorozatot, előbb lerázott két Sepsi védőt is, majd éles szögből a kapu fölé bombázott.

49. perc: Vladoiu kapja a Craoiva és a mérkőzés második sárga lapját.

46. PERC: FOLYTATJUK!

46. perc: A félidőben Kecskés érkezett Balasa helyére a Sepsibe. Kecskés Ákos most debütál új csapatában.

45+2. perc: vége az első félidőben, a Craiova félidőben egy góllal vezet a Sepsi OSK ellen.

42. perc: Eltolódott a hazai védelem, Safranko remekül vette észre a jobb szélen a teljesen üresen érkező Stefanescut, aki magabiztosan értékesítette a ziccerét. 2–1

42. PERC: GÓL! SZÉPÍT A SEPSI, STEFANESCU A GÓLSZERZŐ

38. perc: Stefanescu eresztett el egy távoli lövést, ami laposan, középre ment. Popescu könnyedén megfogta, de megvan a Sepsi első kaput eltaláló próbálkozása.

35. perc: Újabb nagy hazai helyzet. Mitrita kapta teljesen üresen a labdát az ötösön belül, viszont nem tudta irányítani a labdát, így az a kapu fölé szállt.

28. perc: Houri kapott labdát Bancutól a tizenhatos vonalán. A Sepsi védői későn értek ki, a 27. éves francia pedig szépen teker a kapu jobb oldalába. 2–0

28. PERC: 2–0 HOURI A GÓLSZERZŐ!

27. perc: Mateiu próbálkozik távolról kapáslövéssel, csúnyán eltöri a labdát, így az méterekkel a kapu jobb oldala mellett száll el.

23. perc: Stefanescu kapott kitűnő labdát. Mire lőne addigra beéri Badelj, és szögletre ment.

22. perc: Alimi lépett ki, majd terült el a Craiova tizenhatosán belül. A játékvezető azonban őt látta szabálytalannak.

19. perc: Rodriguez lépett oda keményen Screciunak a pálya közepén, de megúszta sárga lap nélkül. Pár perccel később Vladoiu szintén ütemkéséssel próbált szerelni. Sárga lap itt sincs, csak szabadrúgás.

16. perc: 25 méterről végezhetett el szabadrúgást a Craiova. Mitrita lövése messe elkerülte a Sepsi kapuját.

14. perc: Bancu kapott jó labdát a tizenhatoson belül, azonban nem tudta irányítani, így az Niczuly ölében landolt.

10. perc: a mérkőzés első sárga lapját a gólszerző Markovic kapja.

8. perc: agresszívan letámad a Sepsi és az ellenfél térfelén labdát szerez, azonban nem sikerül feltörni a hazai védelmet.

1. perc: A Sepsi az ellenfél tizenhatosánál adta el a labdát, amiből a Craiova gyorsan pár passzból eljutott a vendég kapuk. Houri passzolt Markovicnak, aki 11 méterről a kapuba helyezte a labdát 1–0

1. PERC: GÓÓÓL. MARKOVIC TALÁLT NICZULY KAPUJÁBA.

1. PERC: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A Craiova fehér-kékben, míg a Sepsi zöld-fehér szerelésben lép pályára, körülbelül 15 ezer néző előtt látogatott ki a mérkőzésre.

A Sepsiszentgyörgy legutóbb 2019 áprilisában szenvedett vereséget a Craoiva otthonában, azóta 7 mérkőzésen három győzelem és négy döntetlen a mérlegük.

A román Superliga egyetlen veretlen csapataként látogat a Sepsi OSK az Universitatea Craiova otthonába. A Varga Rolandot és Kecskés Ákost is foglalkoztató Sepsiszentgyörgy 12 ponttal áll a bajnokságban, míg a vendégek 14 pontot gyűjtöttek, igaz az európai kupaszereplés miatt két bajnoki a Sepsi OSK két mérkőzéssel kevesebbet játszott.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A CRAIOVA–SEPSI MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik